Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSСереда, 24.04.24, 21:48


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2015 » Травень » 9 » «1939–1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо! Вічна пам’ять героям»
18:38
«1939–1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо! Вічна пам’ять героям»

   

   Для того, щоб гідно шанувати подвиг Українського народу, його визначний внесок у перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловити повагу усім борцям проти нацизму та  увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни, у  Пляшевській   ЗОШ I-III ст. спільно з публічно-шкільною бібліотекою с.Пляшева та працівниками Національного історико-меморіального музею «Поле Берестецької битви» проведено урочистий захід «1939–1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо! Вічна пам’ять   героям». 

   Учні та вчителі нашої школи, як і всі українці долучилися до загальноєвропейської традиції вшанування жертв війни із використанням червоних маків. Червоний мак як символ пам’яті жертв спонукає пам’ятати, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми повинні пам'ятати, що агресора зупинили спільними зусиллями об'єднані нації. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить кожного із  нас сильнішими. 

Хвилиною мовчання вшанували всі присутні  пам'яті загиблих воїнів Другої світової війни, учасників АТО. Шкільний бібліотекар Хміль М.М. продемонструвала  презентацію  вікі-проекту «Долі, обпалені  війною», який  створювався  бібліотекою  за  сприяння  Радивилівської  районної  бібліотеки.  Мета  цього  проекту:  національне  виховання  молоді, збереження  історичної  пам’яті  громади. Учні  школи,  вчителі , працівники  НІМЗ «Поле  Берестецької  битви»  були  ознайомлені   із  зібраною  інформацією  про односельчан   ветеранів  Великої  Вітчизняної  війни. Вшанували  пам’ять  Борисюка  Я.В., Вознюка Й.М., Зозулі І.А., Качана В.П., Шаблія І.Ф. та  інших. На  закінчення  презентації  бібліотекар наголосила, що  інформація  продовжується  збиратися  і  кожен  охочий  може  долучитися  до  благородної  справи в  ім’я пам’яті народних  героїв. З цікавістю слухали учні спогади учасників цих страшних подій, записані з їх уст працівниками музею. 

   Неабияке враження справив на присутніх переглянутий  фільм «Між Гі́тлером і Ста́ліном — Україна в ІІ Світовій війні» — український документальний фільм, присвячений пам'яті всіх, хто боровся за свободу України. 
   Доповненням заходу була виставка фотографій  односельчан, які воювали, документів та архівних матеріалів.
   На завершення звучала пісня:
      Ой у лузі червона калина похилилася,
      Чогось наша славна Україна зажурилася.
      А ми тую червону калину підіймемо,
      А ми нашу славну Україну, гей, гей, розвеселимо!

   Вона додавала впевненості у тому, що наша пам’ять — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

Лариса Сьомак, заступник директора з навчально-виховної роботи

 

Переглядів: 492 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz