Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 24.03.29, 16:07


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 352
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2018 » Квітень » 2 » 2 квітня – Міжнародний день дитячої книги
18:12
2 квітня – Міжнародний день дитячої книги

   Премія ім. Г.К.Андерсена – це Міжнародна премія, яку вручають за видатний внесок у дитячу літературу найкращим письменникам і художникам-ілюстраторам дитячої книги. Організована 1956 р. Міжнародним комітетом з дитячої та юнацької літератури ЮНЕСКО за рекомендацією його засновника та першого президента, видатної діячки світової дитячої літератури Йєлли Лепман. 
   На дитячому книжковому ярмарку у Болоньї оголосили  лауреатів «дитячого Нобеля» - премії ім. Г.К. Андерсена 2018 р., яку присуджують щодва роки: одну – ілюстраторові та другу – авторові за весь їхній доробок і внесок у світову дитячу літературу.
   Раніше лауреатами медалі Андерсена були Моріс Сендак, Роберт Інгпен, Квентін Блейк, Вольф Ельбрух, Астрід Ліндгрен,Сельма Лагерлеф, Джанні Родарі, Туве Янсон, Крістіна Нестлінгер, Ротраут Сюзанна Бернер та інші. Цього разу премію ілюстрації здобув російський ілюстратор і автор дитячих книжок Ігор Олєйніков. З-поміж письменницького журі, що складається з фахівців із дитячої літератури, вирішено віддати нагороду відомій чи не усьому світу японській авторці Ейко Кадоно. Відомій насамперед  завдяки роману «Служба доставки Кікі», опублікованого в 1985 р. та покладеному в основу однойменного анімаційного фільму Хаяо Міядзакі у 1989 р. 
На сьогодні є проблемою те, що в основному учні віддають перевагу інформаційним технологіям, а не читанню художньої літератури. Але ж учень внутрішньо повинен прагнути вирости до особистості. І без читання, без книжки тут не обійтися. Кожна нова прочитана учнем сторінка, кожне нове запитання та власний висновок – це доказ не тільки духовного зростання дитини, а й педагогічної майстерності вчителя. 
   Хіба не цікавою є думка М.Павича: «На світі значно більше талановитих читачів, ніж талановитих письменників»?

Галина Грицюк, вчитель зарубіжної літератури Пляшевського ліцею 

 
Переглядів: 449 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 1
avatar
1 larisavalya • 19:03, 18.04.02
Звертаючись до учнів, хочеться ще раз нагадати, що для того, щоб залишатись цікавою людиною та розумним  співрозмовником, треба читати. Причому читати вдумливо та регулярно! Подумайте про приємну альтернативу телевізору, інтернету, комп'ютерним іграм, альтернативу, яка називається КНИГА.
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz