Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 24.03.29, 00:11


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 352
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2015 » Квітень » 28 » Чорнобильські дзвони душу тривожать
22:27
Чорнобильські дзвони душу тривожать

   26 квітня! В пам’яті українського народу це день чорнобильського лиха, болю, суму, і забути це й викреслити із нашої пам’яті – неможливо.

   Чорнобиль – це вже історія України. Саме тому дітей треба навчати вболівати за минуле своєї держави, сприймати її такою, яка вона є, до того ж формувати загально розвинену людину, що буде протистояти злу, насильству, несправедливості та руйнуванню навколишнього світу. Тож з метою розвитку в учнів потреби будувати, створювати, відроджувати заради України; виховування  почуття сприймання чужого болю як свого, загальнонародного горя – як особистого, почуття любові до людини, до землі, до держави; почуття поваги і пам’яті до трагічних сторінок України, у Пляшевській ЗОШ І-ІІІ ст. було проведено захід «Чорнобильські   дзвони  душу  тривожать».

26 квітня!
Люди не проспіть!
Атомне століття раною горить.
Кличе кожне серце стати з злом на боротьбу,
Щоб зустріли внуки вранішню зорю.

   Хвилиною пам’яті всі присутні вшанували  тих , хто за покликом рідної землі  першими став до палаючого реактора на захист свого народу -  пожежників по охороні Чорнобильської АЕС на чолі з начальником корпусу Володимиром Правиком,  який направив свій загін з 14 чоловік на дах машинного залу площею в 500 м2. Адже в цьому залі знаходились всі турбіни, через нього йшли численні кабелі високовольтної лінії, які від вогню могли б перетворитись на бікфордів шнур.
На сьогоднішній день два з половиною мільйони людей проживає в забрудненій зоні, з них вісімсот тисяч дітей. Смерть 35 тисяч людей пов’язана з аварією на ЧАЕС та її наслідками.

Радіаційна днина б’є на сполох
Радіаційні стогнуть небеса
Двадцятий вік – як доля, а не спомин
Як хліб душі, як мамина сльоза.

Л.Сьомак, заступник директора з навчально-виховної роботи 

 

Переглядів: 539 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz