Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSЧетвер, 24.04.25, 05:54


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2015 » Жовтень » 15 » Cвято урочистої посвяти в козачата
09:13
Cвято урочистої посвяти в козачата

   Цього року видалася  особливо  гарна і погожа осінь. Вона заворожує нас  красою своїх жовтогарячих багрянців, тішить  по-літньому теплими  днями.    
   Такий напрочуд гарний  день видався і 14 жовтня. В день великого державного та церковного свята Покрови Пресвятої Богородиці у Свято-Георгіївському храмі на подвір’ї  Козацьких могил було особливо людно, бо сюди на святкове богослужіння зібралися не лише  парафіяни  нашого села, а й учні Пляшевської школи. 

   За традицією, яка  давно склалася у Пляшевській ЗОШ І-ІІІ ст., перед Свято-Георгіївським храмом відбувся десятий урочистий захід посвяти в ряди  молодих козачат юних п’ятикласників – учнів Пляшевської школи. До свята також долучилися п’ятикласники та вчителі  Берестечківської школи, учні та вчителі школи №1 м. Буська, Рівного, Луцька, Львова, Нововолинська. Гостей та відвідувачів привітав директор Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви»  Галабуз Леонід Сергійович. 

   Після закінчення святкового богослужіння, перед Георгіївським храмом відбулося урочисте шикування козацьких куренів.  Запаливши свічки, присутні у хвилині мовчання схилили голови перед світлою пам’яттю усіх героїв, які віддали  життя у боротьбі за волю України.  Особливо зворушливо і символічно в цей день прозвучав над Козацькими могилами гімн Небесної сотні…

   Про традиції шанування Покрови Пресвятої Богородиці українським народом та славними козацькими лицарями присутнім розповіли  учениці 10 класу Сьомак Валентина та Юхимчук Софія.  Після цього козачата на чолі з кошовим отаманом Скрухою Богданом  склали  урочисту присягу на вірне служіння рідному народові і рідній землі та отримали посвідчення. 

   Церемонія посвяти завершилася молитвою до Пресвятої Богородиці, який відправив протоієрей Олег Савчук.  Усі присутні у спільній  молитві просили у  Божої Матері про її заступництво за  рідну Україну та весь наш народ в цей особливо нелегкий час.
   Свято завершилося частуванням  смачним козацьким кулешем, який приготував для  усіх бажаючих  справжній козацький кухар Маціюк О.М. 
   Скруха П.Д., заступник директора з виховної роботи

 

Переглядів: 563 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 2.8/5
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz