Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSЧетвер, 24.04.25, 03:47


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2019 » Травень » 9 » День пам’яті та примирення
19:55
День пам’яті та примирення

  З нагоди Дня пам’яті та примирення та 74-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні учні та вчителі Пляшевського ліцею взяли участь у мітингу-реквіємі «Пам’ятаємо заради майбутнього», щоб скласти глибоку пошану всім, хто відстоював перемогу в жорстких боях і самовіддано трудився в тилу.
  Під час заходу у сільському сквері біля братської могили присутні згадали про страшні воєнні події, які відбувалися в  роки Другої світової війни, вшанували пам’ять загиблих односельчан хвилиною мовчання та поклали квіти до могили. Священник Свято-Георгіївського храму на «Козацьких могилах» протоієрей о.Олег Савчук відслужив поминальний молебень за загиблими односельцями та невинно убієнними під час Другої світової війни. 

 

  

  У своєму слові до присутніх і священник, і П.А.Ремесник, директор Пляшевського ліцею, говорили про те, що внесок нашого народу у перемогу над нацизмом неможливо переоцінити. В запеклих боях, рятуючи Україну і світ віддали своє життя справжні герої. Саме вони героїчно відстояли наше невід’ємне право жити вільно на рідній землі. Історія повторюється. Тоді, в роки Другої світової війни, люди боролися за незалежність нашої країни. Також і сьогодні, наші воїни борються за свободу та незалежність України, за те, щоб ми були щасливими. Тому, ми впевнені, що такі заходи надзвичайно важливі, адже ми повинні пам’ятати про загиблих, їх подвиги та передавати ці знання майбутнім поколінням. Адже саме пам’ять дає можливість нації зберегти у віках імена героїв, які не пошкодували життя, щоби їхні нащадки жили у вільній та незалежній державі. І ми повинні свято берегти пам’ять про них, передаючи її прийдешнім поколінням. Пам’ять про воїнів, які пожертвували собою в боротьбі з нацизмом у роки Другої світової війни. Пам’ять про воїнів, які кладуть сьогодні свої життя на вівтар перемоги у війні сучасній - з російськими окупантами. На сьогоднішніх школярів покладається велика надія, що вони берегтимуть надалі цю пам’ять та творитимуть новітню історію України, і вона буде щасливою. 

Сьомак Л.Я., заступник директора з навчальної роботи

Переглядів: 646 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 4.7/3
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz