Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 24.03.29, 09:34


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 352
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2011 » Грудень » 6 » Гордість нашої школи
12:11
Гордість нашої школи

Найважливішим явищем у школі,

найповчальнішим предметом,

найживішим прикладом для учня є сам учитель.

                               А.Дістервег

   У ці листопадові і грудневі дні щорічно проходять серйозні випробування для кращих учнів та їхніх педагогів – районні конкурси та олімпіади з різних предметів. І перемога школярів у них – це завжди яскрава подія. Це свято тих, чиїми стараннями, ентузіазмом і шляхетністю зберігаються і примножуються кращі традиції вітчизняної школи.

   А у звичайній сільській школі, як наша Пляшевська ЗОШ, святковий настрій панував весь день. Адже на ранковій лінійці директор школи Ремесник П.А. привітав переможців районного конкурсу ім. Т.Г.Шевченка Пилипів Іванну 8 кл. (І місце), Зозулю Мар’яну 5 кл. (І місце) та конкурсу ім. П.Яцика Пекарського Романа 10 кл. (ІІІ місце) і їхню вчительку української мови та літератури Ковальчук С.А. з перемогою. Аплодисментами підтримали школярі вітання вчителю фізики та інформатики Гончару В.М. і його вихованцям, які здобули перемогу у районній олімпіаді з інформатики, а це Пекарський Роман (10 кл., І місце), Зозуля Валентина, (9 кл. ІІ місце), Пилипів Іванна (8 кл., ІІ місце). Всі учні і вчителі почували себе так, як сказав один із школярів «ніби сьогодні у нас День народження».

   Педагогічна майстерність Світлани Антонівни Ковальчук та Володимира Михайловича Гончара і використання ними ефективних педагогічних методик дає можливість якнайповнішого розвитку особистості учнів. Для кожного із цих вчителів школа – це життя, а вчительський талант – це, насамперед, покликання і невтомна праця. Педагогічний такт у спілкуванні, уміння бачити всіх учнів, здійснювати індивідуальний підхід до них породжують плід творчої співпраці вихованців і цих мудрих наставників. Бо Володимир Михайлович бачить дитину не лише школярем, а й людиною з багатогранними інтересами, запитання, прагненнями. А Світлана Антонівна вселяє у своїх вихованців тепло своєї душі і робить їхні серця чуйними до людських турбот. З року в рік ці педагоги перетворюють десятки юнаків і дівчат в особистості, в людей високої мети з серцями Данко. Тому й немає меж здібностям дітей Пляшевської ЗОШ, якщо такі педагоги як Ковальчук С.А. та Гончар В.М. виявляють до них оптимістичне і творче ставлення. Саме на їхніх заняттях закладаються основи співробітництва, де учні відчувають радість спільного буття, спільної праці, спільних досягнень. Воно з’являється разом з почуттям сумісності, з бажанням учнів бути разом з цими учителями, трудитися разом, без будь-яких думок про нагороду чи покарання. Кожному із цих вчителів вдається зробити так, щоб діти й урок любили один одного, йшли назустріч одне одному. До них поспішають зранку школярі і зовсім не хочеться їм іти по закінченні занять додому, бо з Світланою Антонівною цікаво, затишно, весело, а з Володимиром Михайловичем так непомітно збігає час.


   Вчителі Пляшевської ЗОШ Ковальчук С.А. та Гончар В.М. впевнено крокують до удосконалення, до створення нового, ще незвіданого, знаходяться у постійному творчому пошуку. Одним словом, вони намагаються йти в ногу з часом, будуючи сучасну освіту. Бо ж не у кожній школі знайдеться педагог як Володимир Михайлович Гончар, котрий допізна моделює зі своїми вихованцями літальні апарати, складає комп’ютерні програми, запускає повітряні кулі.


   І не в кожному освітньому закладі є така людина як Світлана Антонівна Ковальчук, котра розкриває літературні таланти своїх учнів, розвиває їх творчі здібності, вчить віршуванню і риториці. На їхніх уроках діти помітно втягуються в навчальну працю, пізнають її радість. При цьому навчально-пізнавальна діяльність організовується цими вчителями так, щоб діти шукали різницю між новими та вже отриманими знаннями, приймали альтернативні рішення, мали змогу зробити відкриття, формулювати свої власні ідеї та думки. Педагоги дбають про те, щоб школярам на уроках було насамперед цікаво. Задля цього вони впроваджують інтерактивні технології, щоб збагатити урок довірливим спілкуванням вчителя і учня, спонукати школярів ставити запитання щодо змісту нового матеріалу, активно долучатися до виконання завдань. На уроках Світлани Антонівни школярі дуже люблять розігрувати твори за ролями, брати інтерв’ю один у одного, визначати ставлення партнера до того чи іншого питання, оцінювати роботу один одного. У такій атмосфері легко ввести в навчальний процес парну і групову роботу.


  Володимир Михайлович перевагу надає самостійному виявленню помилок, що формує в його учнів позитивне ставлення до процесу роботи, включаючи саму помилку. Він схвалює, підтримує «розумну помилку», що є природним результатом пошуку, самостійного дослідження учнів.

   Щоб сформувати високоосвічену людину, творчу, з нестандартним мисленням, необхідно виховувати в неї любов до знань, любов до науки, до школи, прагнення постійно збагачувати знання – і про це постійно пам’ятають вчителі Ковальчук С.А. та Гончар В.М.. На їхніх уроках діти виступають у ролі дослідників, винахідників, які відкривають для себе нові властивості, знаходять власні розв’язки різноманітних завдань-проблем, висловлюють особисту думку. Майже кожне завдання цих вчителів побудоване таким чином, щоб учні засвоювали не тільки теоретичні знання, але й уміли аналізувати, порівнювати, узагальнювати, мислити.

  За усім вищезгаданим стоїть титанічна самовіддана праця педагогів Пляшевської загальноосвітньої школи Ковальчук Світлани Антонівни та Гончара Володимира Михайловича, які дуже люблять своїх учнів. І завдяки цій любові кожний день перебування їхніх вихованців у школі наповнюється животворною атмосферою, пульсуючим ритмом, святістю і урочистістю, теплотою сердець і домашнього затишку.

    Ми гордимося вами, дорогі наші вчителі і колеги.

                     Пекарська Оксана Антонівна,

                          вчитель початкових класів

Переглядів: 919 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
avatar
1 Валентина • 18:01, 11.12.29
Так приємно читати такі хороші новини і радіти за своїх вчителів! Знову хочеться повернутись до шкільного порогу...
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz