Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSЧетвер, 24.04.25, 11:24


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2015 » Грудень » 11 » І права свої знай, і обов’язки не забувай
21:33
І права свої знай, і обов’язки не забувай

«Я маю право! – скрізь лунає.
Права свої ж бо знає дітвора – 
Та все частіше забуває – 
«Обов’язки виконувать пора!»

   9 грудня учні 8 класу провели правознавчий брейн-ринг. Восьмикласники поглибили свої знання про права і обов’язки, розігруючи різні життєві ситуації, вчилися відрізняти права від обов’язків і захищати себе при порушенні прав дитини.
   У правознавчому двобої зустрілися дві команди – «Правознавці» та «Юні юристи». Після представлення команд учні не без цікавості прослухали повідомлення класного керівника Г.Д. Грицюк про історію створення Конвенції ООН про права дитини.

   Змагання відбувалося у кілька турів. Дуже добре проявили себе у бліц-вікторині Гончар Орест та Ткачук Станіслав. Юні правознавці у конкурсі «Казкова правознавча лотерея» були не на жарт активними! Варто відзначити Юхимчук Аліну і Сидорук Діану. Пригадували казки і літературні твори, де порушуються права, і визначали, яке право, записане в Конвенції про права дитини, було порушено стосовно того чи іншого героя.
   Найзмістовнішим видався конкурс «Театральна вистава», де кожна команда по черзі розігрувала невеличкі ситуації для команди-суперниці, у яких діти недоречно заявляють про свої права. 
   Таким чином, діти активно і змістовно провели час, показали непогані знання з правознавства. Про деякі права і обов’язки декотрі учні почули вперше. Члени журі намагалися об’єктивно оцінити виступи. Перемогла команда «Юні юристи». Вітаємо!
   Знання по праву, правознавству завжди знадобляться і допоможуть в житті. 
   «Пам’ятайте свої права, але не забувайте ніколи: ваше право не повинне порушувати права інших дітей. Треба боротися за права людей і відстоювати їх. Тож ростіть гідними людьми!» - підсумувала вчителька. 

Орест Гончар, учень 8 класу, 
член гуртка «Школа журналістики»

Переглядів: 520 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz