Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSЧетвер, 24.04.25, 14:34


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2019 » Лютий » 20 » Я - дослідник
21:00
Я - дослідник

  У рамках тематичного тижня «Я – дослідник» першокласниками Пляшевського ліцею було проведено багато різноманітних досліджень. Але, напевно, найбільше маленьким школярикам запам’яталося дослідження села Пляшева і, зокрема, - подорож до сільської бібліотеки. Бібліотекар Хміль Марія Миколаївна організувала для першокласників справжню гру-свято «Подорож у країну добрих книг». Вона розповіла дітям про різні способи отримання відповідей на запитання про навколишній світ, навчила користуватися послугами бібліотекаря, ознайомила з елементарними правилами поведінки з книгами.
  Під час подорожі до бібліотеки в учнів формувалося уміння сприймати, розуміти та аналізувати запропоновану чи підібрану самостійно літературу. Бібліотекарка так вміло розкрила значення книги в житті людини, що жоден із школярів не зміг утриматися , щоб не взяти додому красиву ілюстровану книгу. Дуже сподобались першокласникам періодичні видання, які знаходяться у бібліотеці. Користуючись ними , Марія Миколаївна, організувала дітям «Майстерню маленького трудівничка». За кілька хвилин на поличках з’являлися паперові казкові герої, тваринки, дивовижні будівлі. 

  Найбільше здивувало юних дослідників те, що книги пишуть також люди із нашого рідного села - мами друзів та однокласників. Тому бібліотекар показала школярам місце, де розташовані твори наших земляків. Вчителька Оксана Антонівна Пекарська прочитала учням вірші Світлани Скрухи.
  Допитливість, цікавість до пізнання нового, стимулювалися у дітей під час екскурсії до музею при сільській бібліотек ці. Експонати музею, які зібрала Хміль Марія Миколаївна, викликали у школярів і здивування, і захоплення, і, навіть , бажання наслідувати своїх прабабусь і прадідусів. 
  Мандрівка до сільської бібліотеки розвинула в учнів навички дослідницької діяльності: спостережливість, мислення, фантазію, організованість, відповідальність, цікавість до пізнання нового. Але, найголовніше, першокласники отримали безліч позитивних емоцій і позитивних вражень від побаченог о і почутого.

Оксана Антонівна Пекарська, 
вчителька першого класу Пляшевського ліцею

 
Переглядів: 483 | Додав: gonchar2101 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz