Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSЧетвер, 24.04.25, 09:28


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2018 » Жовтень » 10 » "Космос об'єднує світ"
20:47
"Космос об'єднує світ"

"...три, два, один - ПУСК!"

  10 жовтня завершився Всесвітній тиждень космосу, який 2018 році проходив під гаслом "Космос об'єднує світ". Справді, вивчення таємниць міжзоряного простору об'єднує науковців, інженерів усіх країн. Наприклад, зараз на Міжнародній космічній станції працює п'ятдесят сьома довготривала експедиція з екіпажем, який складається з громадян Німеччини, Росії та США. Українські підприємства беруть участь у міжнародних космічних проектах, пропонуючи сконструйовані та виготовлені у нашій державі ракети-носії та супутники.
  Кожна людина може і повинна долучитись до такої цікавої та потрібної справи, як вивчення космосу. Для цього потрібно не так багато. Достатньо погожого вечора підняти обличчя догори - і можна відкривати для себе секрети зоряного неба. 

Результати випробування "Чи знаєш ти космос?"

  Перевірити свої знання космосу учні ліцею (та й кожен бажаючий) мали нагоду, виконуючи завдання тесту "Чи знаєш ти космос?". Результати цього випробування показали, що переважна кількість респондентів непогано орієнтуються в питаннях асторономії та космонавтики. А найскладнішими виявилися наступні запитання, в яких потрібно було опізнати космічний об'єкт (космічний телескоп "Габбл"), здогадатись, що означає слово "комета" ("волохата"), з'ясувати, якої рівнини немає на Венері (рівнини Царівни). На ці запитання було отримано 9 вірних відповідей 22 респондентами. Зате майже усі правильно відповіли на запитання щодо першого космонавта (Юрій Гагарін), першої живої істоти в космосі (собака), найбільшого вулкана Сонячної системи (Олімп на Марсі), найбільшого супутника Сатурна (Титан).

Підготовка до запуску та політ

Відеозапис запуску водяної ракети 

Повторний запуск

  А ще школярі побачили запуск моделі ракети. Хоча будова її дуже проста і в якості "палива" використано воду - принцип її польоту той самий, що й у справжніх космічних ракет.
  Сподіваюся, що гарні емоції, які отримали школярі під час таких розваг, спонукатимуть їх цікавитись наукою, технікою, космічними дослідженнями.

Володимир Гончар, вчитель фізики

Переглядів: 464 | Додав: gonchar2101 | Рейтинг: 4.8/5
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz