Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 24.03.29, 09:24


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 352
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2018 » Грудень » 14 » Метеорний потік Гемініди
22:00
Метеорний потік Гемініди

  Астрономія — одна з найдавніших наук, що зародилась із практичних потреб людини й бажання пізнати довкілля. Сучасна астрономія — наука про небесні світила, про закони їхнього руху, будови й розвитку, а також про будову й розвиток Всесвіту в цілому. Астрономія є однією із важливих складових природознавства. Нині вона є всехвильовою, експериментальною й еволюційною наукою. У кожному космічному явищі й процесі можна спостерігати прояви основних, фундаментальних законів природи. У наш час на підставі астрономічних досліджень значною мірою формуються принципи пізнання матерії та Всесвіту, найважливіші наукові узагальнення. Невпинно зростає практична значимість астрономічних досліджень, які суттєво сприяють розвитку фізики, хімії, інших природничих наук, техніки й енергетик
  Звертаючись до тих, хто вивчає сьогодні астрономію як предмет і мають фундаментальні уявлення та знання про небесні тіла Всесвіту і чим вони відрізняються (планети, планетні системи, зорі, скупчення зір, галактики, скупчення галактик), про походження Сонячної системи та Всесвіту; нагадуємо, що саме 14 грудня 2018 року  можна буде спостерігати найяскравіші метеори і боліди – Гемініди. Очікується до 120 метеорів на годину.
  Метеорний потік Гемініди, за даними Міжнародної метеорної організації (ММО), з’являється щороку в період з 4 по 17 грудня Як відомо, більшість метеорних дощів народжуються, коли Земля проходить через шлейф пилових частинок, випущених тією чи іншою кометою. Але цей метеорний дощ є наслідком проходження нашої планети через слід, який залишає за собою невеликий навколоземний астероїд, відомий як (3200) Фаетон, відкритий у жовтні 1983 року. Раз на рік він пролітає повз Меркурій, і тоді над Землею "проливається" зимовий метеоритний дощ. Шматочки матерії, які залишає за собою метеорит, входять в атмосферу Землі, розганяються до 70 км/c і згорають, залишаючи в нічному небі яскраві сліди білого, жовтого, синього, червоного і навіть зеленого кольорів. Ці метеори можна побачити в будь-якій точці небосхилу, але найчастіше із Землі здається, що летять вони із сузір’я Близнюків [1].
  Найкращий час для споглядання зоряного шоу настане опівночі і триватиме до сходу сонця. Всі жителі планети зможуть поспостерігати за зорепадом. Проте тим, хто живе у північній півкулі буде видно найкраще: США, майже вся Європа (окрім деяких заморських територій Франції та Великої Британії), велика частина Африки. Зорепад пройде через сузір’я Близнюків [2] .
  Усі небайдужі до таємниць Всесвіту можуть насолодитися цим неперевершеним природним явищем у всій його красі за сприятливих погодніх умов.

Джерела

1. Очі в небо: Українці можуть споглядати один із найкрасивіших зорепадів – Гемініди
2. Останній зорепад 2018 року: де і коли спостерігати 

Сьомак Лариса Яківна, 
заступник директора з навчальної роботи

 
Переглядів: 451 | Додав: gonchar2101 | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz