Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 24.03.29, 11:19


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 352
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2019 » Лютий » 20 » Мистецтво бути успішним
21:38
Мистецтво бути успішним

Успіх не розшукуватиме тебе. 
Ти сам маєш його шукати. 
І.Бройан

  В 11 класі Пляшевського ліцею відбулася виховна година - чергова зустріч у рамках проекту «Успішні люди, які поруч»
  Участь у проекті – можливість навчитися визначати пріоритети, планувати, організовувати, наполегливо працювати, дізнаватись більше, ставити цілі та досягати успіху в навчанні, а в майбутньому - в кар’єрі, бізнесі, спорті, мистецтві..! Це унікальний проект, що надає можливість нашим старшокласникам познайомитись ближче з успішними людьми. 
  На цю виховну годину було запрошено Скруху Світлану Ананіївну – наукового працівника музею-заповідника «Поле Берестецької битви», відому поетесу Журавку, випускницю нашої школи 1995 року, а також Якобчук Наталію Павлівну, вчительку англійської мови Острівської гімназії, громадську активістку, випускницю нашої школи 2002 року.

  На початку зустрічі я, як класний керівник 11 класу, представила поважних гостей та розповіла одинадцятикласникам про своїх колишніх учениць, адже в обидвох у свій час була класним керівником. То були дуже старанні, наполегливі й творчі дівчата. Я завжди гордилась такими дітьми (ще й досі горджуся!).
  Під час зустрічі учні почули багато цікавого про шкільні роки, навчання та професійну кар’єру Наталії Павлівни, а їй дійсно було про що розповісти, чим поділитися і що сказати сучасним старшокласникам.
  «Не треба боятися мріяти, – саме такими словами почала свою історію успіху Наталія Павлівна. Ще з дитинства я хотіла стати вчителькою, успішною і щасливою особистістю, тому докладала чимало зусиль для здійснення поставленої цілі.
  Розподіл професій на погані й хороші, цікаві, легкі й важкі - помилковий. Значення професії у житті людини залежить не від характеру роботи, а як до неї ставиться сама людина. 
  Ще зі шкільної парти зрозуміла, що наше майбутнє визначається задовго до останнього шкільного дзвінка. Радимося з батьками, вчителями, знайомими, друзями. Вивчаємо довідники, намагаємось все врахувати, дізнатися якомога більше про майбутню професію…
  Професію не слід обирати за компанію. Такий вибір тільки випадково буває вдалим. До думки батьків варто прислухатися, проте важливіше самому вирішувати свою долю.
  Обираючи професію, треба пам’ятати, що здійснити відповідальний крок вибору треба свідомо, враховуючи свої нахили та здібності, особистості та громадські інтереси. 
  Погляд на професію як постійну, на все життя справу - хибний, бо не враховує, що людина має різносторонні здібності, які дають можливість накопичувати спеціальні знання та навички у різних сферах діяльності. 
  Для того, щоб стати успішним, важливо мати реальну мету, якої можна досягти, визначивши етапи на шляху до її здійснення і діючи з твердою рішучістю та впевненістю у цьому напрямі. Тобто треба розбити на окремі кроки свій шлях до мети. Важливо також знати, які засоби знадобляться для її досягнення. І не сходити з цього шляху попри усілякі невдачі та помилки».
  Цікавою та особливою була зустріч для учнів зі Світланою Ананіївною. Вона розповіла про те, як вирішила стати ще зі шкільної парти потрібною людям, як навчалася, відпочивала і як почала писати вірші… 
  Гостя підтвердила, що молодь відіграє важливу роль у формуванні майбутнього України. Наголосила, що для того щоб досягти успіху, учням потрібно пробувати себе у різних сферах, громадських організаціях, приймати активну участь у житті свого села та обрати таку професію, щоб була до душі, яка б приносила задоволення і користь. Та не менш важливим є і фінансова сторона. 
  «Вибір професії – це друге народження людини. Від того, наскільки влучно ти обереш свій життєвий шлях, залежить, яке місце в суспільстві ти будеш посідати. 
  Хтось хоче знайти роботу, яка дала б можливість реалізувати себе як професіонала, творчу особистість. Інші бачать свою реалізацію в служінні на користь суспільству. Дехто мріє про великі статки.     
  Всі мрії мають право на існування. Але потрібно усвідомити: аби мрії збувалися, слід працювати над їх втіленням, не відриватися від реалій життя. Гарантія успішності полягає в реалізації задуманого.     
  Вибираючи професію, слід враховувати характер, стан здоров’я. 
  Світ професій значно ширший (понад 40000), ніж коло навчальних предметів, тому ототожнення улюбленого предмету з професією не є надійним орієнтиром у виборі професії. Інколи за зовнішньою привабливістю професії приховані її труднощі. Так, професію геолога, географа інколи цінують за можливість мандрувати і споглядати світ. Але ж…»
  Відкрита зустріч у форматі круглого столу надала можливість познайомитись, поспілкуватись, дізнатись секрети успіху, поділитись ідеями з відомими і успішними людьми нашого села. 

  Учні уважно слухали. Деякі пробували зав’язати діалог. Я розумію тих дітей – це непросто розібратися в таких складних питаннях…
  Як же уникнути помилок і розчарувань у виборі професії? Зважуючи на те, що почули, я впевнена, що кожен виберете собі професію до душі й не стане блудним сином. 
  Як учитель, я хочу, щоб мої вихованці не тільки добре засвоїли знання, а й могли використати їх у житті, були хорошими людьми і фахівцями улюбленої справи.
  Ми отримали подарунки - книги для кабінету «Зарубіжна література»: поетичну збірку Журавки «Хліб і сіль землі», альманахи «Поетична топоніміка» і «Мовою серця» з автографом та побажаннями від Світлани Ананіївни. Для багатьох із нас було приємним відкриттям те, що Світлана Ананіївна - лауреат Всеукраїнського фестивалю любовної лірики та авторської пісні про кохання, що проходив у Івано-Франківську в 2016 році. 
  Наприкінці подякували нашим гостям, які прийшли на цю зустріч, і побажали їм сердечно: 
  «Ніколи не старійте душею і не забувайте свою школу. Здоров'я, успіхів та благополуччя! Хай у ваших душах не згасає оптимізм, а у серцях – щира любов! Хай ваша доля буде до вас прихильною! Хай Удача не залишає вас на життєвих дорогах! Щастя вам і радості!»
  Вибір професії - це справа не одного дня. І вдалий вибір залежить тільки від вас, дорогі діти.

Г.Д.Грицюк, 
класний керівник 11 класу Пляшевського ліцею

Фотографувала Аліна Юхимчук

 
Переглядів: 773 | Додав: gonchar2101 | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz