Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 24.04.19, 05:32


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2019 » Квітень » 2 » Міжнародний день дитячої книги
20:52
Міжнародний день дитячої книги

  2 квітня, в день народження великого казкаря з Данії Ганса Крістіана Андерсена, весь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги (International Children's Book Day). Це свято з’явилося за ініціативи видатної діячки світової літератури для дітей Елли Лепман - організатора Міжнародної ради з дитячої книги (International Board on Books for Young People, IBBY). Сьогодні це найавторитетніша організація в світі, яка об’єднує письменників, художників, літературознавців та бібліотекарів з 76 національних секцій (поміж яких є і Україна). У 1967 році Е. Лепман домоглася, щоб рішенням ЮНЕСКО 2 квітня – день народження Г. К. Андерсена - став Міжнародним Днем дитячої книги. Тим самим підкреслила величезне значення письменника та роль дитячої книги у духовному й інтелектуальному розвитку нових поколінь земної кулі.

  У Міжнародний день дитячої книги у шкільній бібліотеці бібліотекарем Марією Миколаївною Хміль оформлено тематичну книжкову виставку та для учнів 1-4-х класів проведено бібліотечний урок «Мандри казковими шляхами Г.Х.Андерсена». Юні читачі з великим задоволенням слухали розповідь бібліотекаря про життя і творчий шлях великого казкаря Г. К. Андерсена та цікаві факти із життя данського письменника. Він -  один із найулюбленіших казкарів усіх часів і народів, автор всесвітньо відомих казок для дітей і дорослих. Його твори, перекладені більш ніж 150 мовами, стали сценаріями численних екранізацій, мультфільмів, театральних постановок. 
  Також молодші школярі дізналися про твори сучасних дитячих письменників: Зірки Мендзатюк, Сашка Дерманського, Івана Малковича, Мар’яни Савки, Оксани Лущевської та інших
Святкування Міжнародного дня дитячої книги є показовим, адже книга має неабиякий вплив на формування духовного світу людини. Дитяча книга – перша сходинка до пізнання безмежного, чарівного, дивовижного світу – життя. Книги вчать розрізняти добро і зло, хороших і поганих персонажів, розуміти дружбу, чому так важливо допомагати іншим і ділитися добром. 

Сьомак Л.Я., заступник директора з навчальної роботи

 
Переглядів: 430 | Додав: gonchar2101 | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz