Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSЧетвер, 24.04.18, 15:33


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2013 » Листопад » 15 » Музеї, які варто відвідати
22:09
Музеї, які варто відвідати

   Минули часи, коли кожен другий юнак мріяв стати військовим, а кожен п’ятий – космонавтом. Але й сучасні хлопчаки переважно не байдужі до військової техніки. Оглянути справжній бойовий літак, танк, бронетранспортер або гармату можна у Луцьку – саме тут знаходиться один з небагатьох музеїв України військового спрямування – Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки.

   Експозиція музею містить понад 1000  зразків військового озброєння. Більша частина експонатів знаходиться під відкритим небом: танки, артилерійське озброєння, літаки, гелікоптер. Працівники музею дуже доброзичливі, ви матимете можливість не лише оглянути експонати, але й побувати у кабіні гелікоптера Мі-8, на робочому місці пілота фронтового бомбардувальника Су-24. Вражень не бракуватиме!

   Якщо ж мандруватимете півднем України – обов’язково відвідайте музей Ракетних військ стратегічного призначення, що знаходиться неподалік міста Первомайськ на межі Миколаївської та Кіровоградської областей. Це справді унікальний музей, адже ще не так давно його територія була засекреченою ракетною базою.

В музеї можна ознайомитись не лише із зразками ракетних двигунів, ракетою Р-12 (зіграла ключову роль у Карибській кризі), потужною ракетою РС-20В (SS-18 "Satan"), спеціальною технікою для транспортування, перевантаження і заправки ракет, але й з цілим комплексом підземних і наземних споруд ракетного полку. До речі, екскурсоводи музею – колишні офіцери цього полку, як несли бойові чергування. Їх розповіді настільки захоплюючі, що двогодинна екскурсія минає як мить. Експонати музею викликають захоплення своєю технічною досконалістю. Шкода лише, що така титанічна праця вчених, конструкторів, інженерів була спрямована для створення засобів військової агресії… В будь-якому випадку, це наша історія, яку потрібно знати, щоб не повторити колишніх помилок.

В.Гончар, вчитель фізики

Переглядів: 909 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz