Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSСубота, 24.04.20, 07:20


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2013 » Лютий » 16 » На гостинах в «Українській світлиці»
19:45
На гостинах в «Українській світлиці»

В рамках тісної співпраці між Пляшевською  ЗОШ І-ІІІ ст.. та Національним історико-меморіальним  заповідником  «Поле Берестецької битви»  12 та 14 лютого 2013 року учні 1-4, 5-7 класів побували на гостинах в «Українській світлиці» у  музеї Національного  історико-меморіального заповідника.


Радо зустрічала гостей  у світлиці  науковий співробітник  відділу історії Берестецької битви  Світлана Ананіївна Скруха,  з якою діти та вчителі здійснили справжню мандрівку  у сиву давнину, знайомлячись  із традиціями використання простору в  українській хаті, народними звичаями,  обрядами та оберегами української  хати -світлиці. 


Під час гостин діти дізналися, що таке  покуть, почули багато цікавого про  українську  піч, про звичаї та традиції  нашого народу, пов’язані з нею, побачили давні речі та різноманітне хатнє начиння, якими користувалися у своєму побуті наші предки,  український народний одяг.


А справжня українська господиня  Олена Гаврилівна Ліскова   під час зустрічі поділилася з гостями  секретами випікання  в печі хліба на черені.


Учителі  та учні нашої школи висловлюють щиру вдячність  працівникам музею, які долучилися до створення даної виставки, а також  за  цікаву і незабутню  зустріч  в «Українській світлиці».


Скруха П.Д., заступник директора з виховної роботи

Пляшевської ЗОШ І-ІІІ ст.


Переглядів: 950 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz