Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSЧетвер, 24.03.28, 10:54


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 352
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2018 » Січень » 29 » Немеркнучі Крути
21:37
Немеркнучі Крути

   100 років тому, 29 січня 1918-го відбулася трагічна, але разом з тим і героїчна подія – бій під Крутами. Трохи більше як півсотні українських воїнів-добровольців намагалися стримати наступаючий на Київ приблизно п’ятитисячний загін російських червоногвардійців. Хоча збройні сутички між прихильниками Української Народної Республіки і Радянської Росії тривали ще від листопада 1917 року, саме бій під Крутами символічно став вважатися першим боєм незалежної України проти Росії у ХХ столітті. 
   З нагоди відзначення Дня пам’яті героїв Крут у Пляшевському ліцеї  учнями 11 класу проведено історико-патріотичну годину «Квіти у полі, там де Крути». Ведучі заходу Федорчук Вікторія та Зозуля Мар’яна повели присутніх історичними шляхами далекого 1918 року. На заході майстерно звучали вірші, присвячені героям Крут у виконанні Романюк Олесі (9 кл.), Ремесника Іллі (5 кл.), Грицаюка Дмитра(8 кл.), Пилипів Яни (8 кл.), Федорової Діани ( 4 кл.), Якобчук Ангеліни(4 кл.) та інших. На заході учні переглянули відео «Пам’ятаємо героїв Крут», «Пам’ятай про Крути».

   Юнаки-герої показали приклад мужності,відданості і незборимості духу. Герої не вмирають. Вони живуть у пам’яті і справах наступних поколінь. Хвилиною мовчання учні вшанували полеглих за Україну. 
До заходу долучилася бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки с. Пляшева оформленням виставки –пам’ять «Крути. Пам’ятай їх подвиг». У бібліотеці проведено експрес-інформацію «День пам’яті героїв Крут».

Хміль М.М., бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки с. Пляшева

Переглядів: 415 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz