Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSЧетвер, 24.03.28, 18:19


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 352
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2018 » Листопад » 7 » Обласний семінар керівників гуртків "Конструювання повітряних зміїв"
21:11
Обласний семінар керівників гуртків "Конструювання повітряних зміїв"

  7 листопада 2018 року у Рівненському районному Центрі дитячої та юнацької творчості (смт. Клевань) відбувся обласний семінар для керівників творчих об'єднань позашкільних навчальних закладів "Конструювання повітряних зміїв". Учасники семінару оглянули базу закладу, презентацію провела його директор, Євушко Ірина Павлівна; дізналися про напрямки діяльності у Рівненській області української скаутської організації "Пласт". Оксана Шевчук, виховниця у Станиці Рівне Пласт-НСОУ, цікаво розповіла про створення Пластової оселі "Волошки", розбудованої у однойменному селі на базі малокомплектної школи, що була реорганізована у новий тип навчального закладу.

 

  Після цього учасники семінару перейшли до теоретичної частини семінару. Примачок Віктор Валентинович, методист комунального закладу "Рівненський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді", провів аналіз участі команд  у обласних змаганнях, а також розповів про перспективи розвитку гуртків даного напрямку у Рівненській області. Також було доведено до відома про вимоги до конструкції повітряних зміїв класу Z7 (змійковий потяг).
  У практичній частині семінару Лукащик Василь Олександрович, керівник гуртків районного Центру дитячої та юнацької творчості, провів майстер-клас "Виготовлення та оздоблення змія-потяга". Присутні отримали цікаву та повчальну інформацію щодо регулювання та запуску змійкових поїздів, ознайомилися з особливостями конструкції оригінальних повітряних зміїв, розроблених Василем Олександровичем і переконалися у їх відмінних льотних якостях під час пробних запусків.
  Завершився семінар круглим столом на тему "Обговорення проекту положення про проведення змагань класу моделей "Бумеранг".
  Учасники семінару набули цікавого нового досвіду, обмінялися актуальною інформацією, отримали заряд позитивних емоцій. Попереду - захоплююча робота по створенню, разом із своїми вихованцями, нових дивовижних витворів технічної творчості - повітряних зміїв.

Володимир Гончар, вчитель фізики та інформатики,
керівник гуртка "Конструювання повітряних зміїв"

 
Переглядів: 738 | Додав: gonchar2101 | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz