Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 24.04.19, 20:03


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2014 » Січень » 22 » Радивилівська Коляда
22:50
Радивилівська Коляда

З метою  популяризації духовних мистецьких цінностей, посилення ролі народної творчості у формуванні світогляду й естетичних смаків підростаючого покоління та суспільства загалом, залучення молоді до пошуку та успадкування фольклорної спадщини, педагогічний та учнівський колективи нашої школи взяли участь у фольклорному  фестивалі «Радивилівська Коляда».

У першому турі було проведено опитування учасників та очевидців дійства, а саме: Григор’євої В.В. (1928 р.н.),  Залевської О.В. (1930 р.н.), Підласи М.Г.(1923 р.н.) та Маркевича В.М. (1940 р.н.) . Результати  пошуково-дослідницької роботи з виявлення зразків автентичного фольклору  було представлено на паперових та електронних носіях у  номінаціях «Колядка», «Щедрівка», «Автентичний український костюм», «Антураж», «Атрибутика».

У другому турі, представивши  сценічно і змістовно довершене святкове дійство з виконанням щедрівок, фрагментів Різдвяних обрядів, ми вибороли право представляти нашу школу у фіналі фестивалю.

За достовірність відтворення регіональної специфіки проведення зимових обрядодійств (дотримання автентичної основи); цілісність та органічність сценічної інтерпретації; дотримання традиційної манери виконання музичних творів свого осередку; демонстрацію належного технічного рівня співу; відповідність костюмів, атрибутики та антуражу місцевому діалекту, наш колектив виборов почесне ІІ місце.

Висловлюємо щиру подяку директору Л.Галабузу та колективу національного музею-заповідника «Поле Берестецької битви», завклубу с.Пляшева Зозулі С.В. за надання допомоги у відтворенні костюмів, атрибутики та антуражу.

         Педагог-організатор Пляшевської ЗОШ І-ІІІ ст. Вараницька В.В.

Переглядів: 768 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz