Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSСереда, 24.04.24, 06:28


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2016 » Березень » 11 » Шануймо Кобзареве слово!
20:06
Шануймо Кобзареве слово!

І милосердному молюсь,
Щоб ви лихим чим не згадали…
Т. Г. Шевченко

   Вже стало доброю традицією у Пляшевській ЗОШ у березневі дні вшановувати пам’ять геніального поета України – Тараса Григоровича Шевченка. Тож і сьогодні весь учнівський та педагогічний колектив зібралися на урочистий захід «Шануймо Кобзареве слово!», організоване вчителькою української мови та літератури Ковальчук С.А. та вчителькою музичного мистецтва Гогой Ю.С.

   «Шевченко як поет – це був сам народ, що продовжував свою творчість», «поезія Шевченка – безпосереднє продовження народної поезії», – проголошував у свій час М.І.Костомаров.
   Т.Г.Шевченко підняв на найвищий рівень ту дорогоцінну духовну спадщину, яку протягом віків створювали українські безіменні генії – творці народних пісень. Він здобув українській літературі загальне визнання і гідне місце в ряду національних культур світу. Думи народу, його сподівання і прагнення були для Шевченка тим джерелом, яке підтримувало в ньому полум’яний вогонь творчості. Ніхто з українських поетів з такою ніжністю не відбив у своїх творах невичерпну любов до свого краю, до свого народу, до чарівної української природи.
Учні, пригадавши сповнений випробувань життєвий шлях поета та художника, залюбки читали його поезію. Свою майстерність демонстрували юні читці-декламатори від 1-го по 10 клас. 

   Особливо зворушливо звучала поема «Лілея» у виконанні Зозулі Мар’яни (9 кл.) та Романюк Олесі (7 кл.); поезії «Якби з ким сісти хліба з’їсти» – Ткачук Софія (6 кл.), «Зоре моя вечірняя» – Причепа Богдана (2 кл.), «Ой діброво, темний гаю» – Хом’як Володимир (5 кл.). Приємно відмітити і інших учасників заходу: Ковальчука Андрія (1 кл.), Юхимчук Яну (2 кл.), Масюк Марію (3 кл.), Ремесника Іллю (3 кл.), Каліновського Олексія (4 кл.), Криштоф Катерину (7 кл.), Заводську Марію (7 кл.), Романюк Анастасію (8 кл.), Юхимчук Софію (10 кл.).

   Співали пісень на слова Т.Г.Шевченка, які вже давно стали народними.

   Ми віримо, що духовна спадщина Великого Кобзаря підніматиме рівень національної свідомості сьогоднішніх школярів,  сприятиме відродженню козацької слави, духу лицарства, духу нації, його душевної щедрості. Актуально звучать слова великого поета:
Учітеся, читайте,
І чужому научайтесь,
Й свого не цурайтесь…

Лариса Сьомак, заступник директора з навчально-виховної роботи

Переглядів: 482 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz