Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSЧетвер, 24.03.28, 13:54


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 352
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2019 » Березень » 13 » Шевченкове слово сяє у віках
08:55
Шевченкове слово сяє у віках

  Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково, адже щороку навесні вшановують славного сина українського народу Тараса Шевченка. У ці Шевченківські дні відбуваються багато різних заходів, які розкривають неповторне прекрасне Кобзареве слово, слово, яке виражає любов до рідної землі, свого народу. 
  З нагоди 205-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка бібліотекарем ПШБ-філії с.Пляшева Марією Хміль у Пляшевському ліцеї проведено Поетичний зорепад «Шевченкове слово сяє у віках». Вступним словом вчитель молодших класів Лариса Яківна Сьомак наголосила про значимість вшанування Тараса Шевченка. На заході учні молодших класів прочитали вірші великого поета. Особливість заходу полягала у тому, що усі бажаючі мали змогу прочитати улюблену поезію Кобзаря, тим самим вплітаючи її у символічний вінок вдячності та вічної шани поету. Кожен з читців торкався серцем Шевченківських творів, проймався їхнім духом, поринав у царство мудрого, красивого, правдивого й мужнього Кобзаревого слова. Майстерним виконанням поезій Шевченківський поетичний зорепад доповнили учасниці конкурсів Шевченківських читань, які проходили у Демидівці: Причепа Богдана (учениця 5 класу), яка здобула III місце та Чирська Тетяна (учениця 9 класу), отримала I місце і брала участь у обласному конкурсі читців Шевченківської поезії. 

  З увагою діти переглянули презентацію про життєвий і творчий шлях великого Пророка. Бібліотекар звернула увагу на представлену виставку-експозицію «Тарас Шевченко – провісник долі України» та закликала вивчати творчість Великого сина України. 
  Сьогодні Шевченківські читання особливі, тому, що Шевченківське слово засяяло по-новому – зі скорботою, трагедією, надією… Великий Пророк пробудив відданість, гідність, патріотизм. Дякую всім учасникам та вчителям молодших класів за допомогу в організації заходу.

Марія Хміль, бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки-філії с. Пляшева

 
Переглядів: 564 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz