Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 24.03.29, 02:57


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 352
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2015 » Лютий » 5 » Школярі визначилися! Дружно сказали - «ні» шкідливим звичкам!
14:33
Школярі визначилися! Дружно сказали - «ні» шкідливим звичкам!

   Куріння та його вплив на організм людини стають сьогодні соціальною і медичною проблемами. Доведено, що куріння тютюну є великою небезпекою для здоров'я і призводить до виникнення різних захворювань, які спричиняються до передчасної смерті людей. Виявляється, що смертність від раку легень серед курців у 20 разів вища, ніж серед тих, що не курять. Також курці в 13 разів частіше хворіють на стенокардію (захворювання серця) і в 10 разів частіше — на виразкову хворобу шлунка. Як правило, курець живе на 6-8 років менше, ніж його ровесник, який не курить.

   В останні десятиліття майже повсюдно помітна тенденція до збільшення вживання спиртного, насамперед за рахунок горілки і горілчаних виробів. Дедалі більше у зловживання спиртними напоями виягується жінок, підлітків і юнаків.

   Відмічається прямий зв'язок між рівнем смертності від алкогольних захворювань, кількістю вживання спиртного Молоді люди гинуть від раптової смерті (травма, зупинка серця, гострого отруєння алкоголем), а в старшому віці вмирають від цирозу печінки, захворювань серця і судин, алкогольних психозів, запалення легень, раку гортані і глотки тощо.

   Отож, пияцтво і алкоголізм — проблема світового значення, і боротьба з ними вимагає спільних зусиль. Їх слід розцінювати не тільки як особисту трагедію, а й як соціальне лихо.

   Тому шкільний актив зорганізував годину спілкування між старшокласниками, де кожен висловлював власну точку зору на дану проблему.  Підсиленням для осмислення слугували перегляд відео сюжетів про шкідливість куріння та алкоголю.  Адже успіх у боротьбі з вживанням алкогольних напоїв значною мірою залежить від правильного виховання підростаючого покоління.  Віриться, що проведена робота внесе свою частку у формуванні справжніх цінностей здорового способу життя учнів нашої школи.

   Валентина Сьомак,   голова учкому

Переглядів: 476 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz