Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 24.04.19, 06:52


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2018 » Березень » 22 » Свято зустрічі птахів
18:35
Свято зустрічі птахів

   З року в рік ми з нетерпінням чекаємо, коли прийде найулюбленіша пора року – весна. Вона прожене холод, устелить землю зеленою травичкою, уквітчає її першими весняними квітами, а пташки наповнять гаї та діброви своїм голосним та веселим співом.
   22 березня, у день Сорока Святих мучеників, учні Пляшевського ліцею провели свято зустрічі птахів «Жайворонок, жайворонок, візьми зиму, а нам дай літо!» До свята заздалегідь усі старанно готувалися: виготовляли та розвішували у шкільному парку та біля власних осель годівнички, шпаківні; випікали символічні жайворонки; малювали малюнки.
   Ведучі заходу Анастасія Ткачук  та Марія Заводська, учениці 9 класу, розповіли усім присутнім, як українці зустрічали весну та птахів у давнину, продемонстрували відеопрезентації «Птахи Червоної книги», «Пам'ятники птахам». На свято завітала дівчина-Весна Яна Юхимчук, учениця 4 класу,  котра принесла корзину випечених жайворонків, які символізували приліт птахів.

 

 

 

 

 

 

 

   Яке ж свято без гри? Тож усі бажаючі поділилися на дві «пташині зграї»: «Синички» та «Журавлі». Змагалися у конкурсах: «Віриш - не віриш», «Прислів’я та приказки українців», «Народні вірування», «Четвертий зайвий».
   За результатами змагань перемогла команда «Синички». Вболівальники також проявили свої знання, за що були нагороджені печивом-жайворонками. Усі присутні почули багато цікавої і корисної інформації, яка знадобиться у житті, щоб гармоніювати з природою.
   Оксана Іванівна Польова, вчителька біології, наголосила дітям, щоб по дорозі в школу і додому, вони не тільки розмовляли один з одним, але й звертали увагу на навколишню природу, побачивши птахів, спостерігали за їх поведінкою і в майбутньому не забували, що птахи потребують нашої допомоги та захисту.
   Дякуємо Оксані Іванівні Польовій за організоване разом з учнями чудове свято!

Валентина Вараницька, педагог-організатор

 
Переглядів: 553 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 2
avatar
1 dyvokray • 20:53, 18.03.22
Які ж ВИ всі молодці!!! Напевно, дякуючи вам , сьогодні так по весняному радісно засвітило сонечко і навіть вітер став лагіднішим, вони ніби почули ваші заклики!
    Хочу сказати про те, на що відразу звернула увагу, читаючи статтю- на дуже радісні і щасливі посмішки діток . Які слова ще можуть бути доказом того, що дітям добре і вони щасливі? На мить аж самій захотілося стати "Синичкою" чи то "Журавкою". Швидше всього Журавкою :), щоб підтримати їх, адже в ці холодні дні , вони стільки натерпілися від морозів. Молодці всі- і дітки , і вчителі!! Дякую, що сьогодні ви поділилися своїм теплом і добротою в душі!! Весна вас почула smile
avatar
2 larisavalya • 21:00, 18.03.22
А нам, у свою чергу, приємно читати такі позитивні відгуки про нашу роботу. Дякуємо. Намагаємося, щоб діти у ліцеї не  лише здобували знання, а зростали в атмосфері доброти ти взаємоповаги.
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz