Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 24.04.19, 07:29


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2018 » Травень » 3 » "Твій друг - книга"
12:29
"Твій друг - книга"

 Сьогодні у шкільній освіті відбуваються корінні зміни. Але все ж освітній процес неможливий без книжки: підручників, творів художньої літератури, довідкових видань. Одним із завдань нашої бібліотеки є надання бібліотечно-бібліографічної грамотності учням нашого ліцею. 
 У четвер, 3 травня, для учнів 1-4 класів бібліотекарем Пляшевської публічно-шкільної бібліотеки-філії у Пляшевському ліцеї проведено бібліотечний урок "Твій друг - книга". Мета уроку: звернути особливу увагу на книгу, виховати бережливе ставлення як до підручників, так і до книги взагалі; заохотити дітей до читання.
 Під час проведення уроку учні ознайомлені з книжковою виставкою "Книга - мудрість поколінь", звернена увага на значення книги - у житті людини.

 Учні ліцею переглянули презентацію "Історія виникнення книги", з якої дізналися багато цікавого для себе: які були книги в стародавньому світі, про писемні пам'ятки, Івана Федорова, Нестор Літописця.
 Як народжується сучасна книга, учні переглянули у відеоролику "Як твориться книга". Згадали прислів'я та приказки про книгу, вивчали правила поведінки з книгою та згадували улюблені казки і відповіді на питання літературної вікторини "Загадки про науки".
 На закінчення заняття бібліотекар наголосила, що книга - джерело мудрості, книга - вікно в світ. Книги потрібно читати і набиратись від них мудрості.

Хміль М., бібліотекар ПШБ-філії с.Пляшева

 
Переглядів: 504 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz