Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSВівторок, 24.04.23, 21:46


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2012 » Лютий » 7 » Уроки добра і Божої благодаті
00:25
Уроки добра і Божої благодаті

   Майбутнє України безпосередньо залежить від збереження й відтворення традиційних християнських моральних цінностей, ідеалів добра та любові. Зазнавши в минулому величезних духовних і національних утрат, українське суспільство потребує духовного й морального відродження. І найперша наша увага має бути приділена дітям. Якщо основою світогляду дитини стає віра в силу добра, якщо вона змалку прагнутиме творити добро в житті, це стане запорукою нашого благополучного майбутнього.

    Отже, виховуючи дитину на кращих зразках укранської культури, ми залучаємо її до християнських духовних і моральних цінностей.

    Саме тому уже п’ятий рік в Пляшевській ЗОШ І-ІІІ ст. з благословення архимандрита Олексія (Мензатюка) монахи Свято-Георгіївського чоловічого монастиря, що на Козацьких Могилах, проводять з учнями майже всіх класів двічі на тиждень у позаурочний час уроки вивчення Біблії, «уроки» добра – як їх називають учні і батьки. Проводить їх, зокрема, ігумен Григорій (Нерета).


    Цей предмет несе підвищене виховне навантаження, він вимагає володіння інструментами тонкого делікатного впливу на дитину, світогляд й основні переконання якої тільки починають формуватися. Проте священики враховують це і використовують під час занять не тільки власне слово, але й діалог з учнями, мультимедійні засоби навчання і, зокрема, комп’ютер, показуючи фільми про православні святині, життя Ісуса Христа, про Його Різдво, життя і Воскресіння. Вони прагнуть прищепити учням християнські моральні чесноти, які є плодами віри та духовного життя. За словами апостола Павла, основнимим з них є такі: любов, радість, мир, довготерпіння, благість, милосердя, віра, лагідність, стриманість. (Гал. 5, 22-23).

    Учні засвоюють ці та інші чесноти і прагнуть жити ними. Двічі на тиждень, у вівторок і четвер, проводяться заняття з дітьми. За допомогою оповідань, притч зі Святого Письма, наскільки це можливо, у дітей поглиблюється розуміння добра і зла, цьому сприяють простота і доступність розповідей. І це справляє на дітей велике враження. А ще діти вчаться дзвонити на монастирській дзвіниці, відвідують екскурсії по монастирю.

    Жодне шкільне свято не проходить без участі ченців. Вони благословляють учнівський і учительський колективи на початок та закінчення навчального року, беруть участь у загальношкільних батьківських зборах, їх запрошують на уроки вчителі літератури та історії.


     Ми впевнені, що колектив наш вибрав правильний шлях, зробивши наголос на християнську педагогіку. І в цьому нам допомагають ченці Свято-Георгіївського монастиря, за що ми їм щиро вдячні і низько схиляємо перед ними голови.

Петро Ремесник

«Відмінник освіти України»,

директор школи


Переглядів: 643 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz