Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSСубота, 24.04.20, 04:16


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2018 » Березень » 13 » Виховний захід «Іван Богун – велет Духу Людського»
21:25
Виховний захід «Іван Богун – велет Духу Людського»

   Сьогодні учні Пляшевського ліцею зібралися на тематичний виховний захід «Іван Богун – велет Духу Людського», аби вшанувати пам’ять мудрого полководця, відважного козака  та легендарну особистість, котра прикрашає своєю могутньою постаттю сторінки історії України. Цей захід підготовлено учнями 9 класу під керівництвом Валентини Володимирівни Вараницької, педагога-організатора. Марією Миколаївною Хміль, шкільним бібліотекарем, оформлено виставку, присвячену даній темі.
   Дев’ятикласники розповіли присутнім про його біографію, про  визначальну участь у битві під Берестечком, його політичні погляди,  цікаві факти із життя полководця. Учні 4 класу Діана Федорова, Ангеліна Якобчук, Роман Рузак та Ілля Ремесник, учень 5 класу, прочитали поетичні рядки присвячені Івану Богуну з творчості Євгенії Лещук.

   Ім’я Івана Богуна назавжди закарбувалось в історії рідного краю. Оскільки  важливою сторінкою з-поміж ратних справ кальницького полковника стала Берестецька битва, в якій Іван Богун проявив себе розсудливим полководцем в найтрагічніший момент бою. Саме його було обрано наказним гетьманом в оточеному поляками козацькому таборі З0 червня 1651 р. І. Богун виправдав покладені на нього сподівання, вивів із оточення основні сили українського війська.
   Характеризуючи політичну діяльність полковника Війська Запорозького Івана Богуна, Олеся Романюк та Настя Ткачук, ведучі заходу, наголосили, що він палко любив свою Україну й досить боляче реагував на кроки українських гетьманів, що могли ущемляти права останньої або козацькі вольності. 
   Катерина Криштоф розповіла про цікаві факти. Зокрема: 

• Був одним з п’яти головних організаторів визвольної війни;
• В роки громадянської війни третій полк першої повстанської дивізії України під командуванням Миколи Щорса називався Богунський;
• Вважається одним з козаків-характерників;
• Постановою Кабінету Міністрів України від 19 серпня 1992 року №490 « Про реформування військової освіти» на базі Київського суворовського військового училища утворено Київський військовий ліцей ім. Івана Богуна;
• Український письменник Павло Загребельний присвятив Івану Богуну історико-психологічний роман «Я Богдан»;
• Пам’ятний знак Івану Богуну встановлений у місті Вінниця на вулиці Козицького.
   Із заключним словом звернувся до всіх присутніх директор школи Петро Андрійович Ремесник, вчитель історії, підкресливши, що кожен, хто дотичний до нашого освітнього закладу, із гордістю повинен усвідомлювати, що саме на стіні нашого ліцею встановлено меморіальну дошку Івану Богуну за сприяння Євгенії Лещук. 
Талант полководця, численні бойові перемоги та любов до Батьківщини зробили з Івана Богуна легенду ще за життя. Вороги його боялись, а союзники поважали та шанували. Тож вивчаючи історію, знаючи та шануючи славетних лицарів України, ми таким чином виховуємо в собі найкращі патріотичні риси.

Лариса Сьомак, заступник директора з навчально-виховної роботи

 
Переглядів: 673 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz