Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSСереда, 24.04.24, 01:12


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2012 » Жовтень » 17 » Виховуємо юних патріотів
19:51
Виховуємо юних патріотів

Виростай, дитино, й пам’ятай:

Батьківщина – то найкращий край.

Д. Павличко

   Немає потреби доводити, що формування високих понять «Батьківщина», «національна гідність» починається саме з вивчення історії рідного краю, свого села чи міста, вулиці, дому, де людина народилася і виросла, де пройшло її дитинство. Батьківщина для кожного з нас одна, як і мати, адже, як сказав В. Симоненко «вибрати не можна тільки Батьківщину». Як рідну матір ми не вибираємо, так і Вітчизну людина не вибирає, але прикипає до неї всім серцем, проймається великою і світлою любов’ю до неї на все життя.

   Ознайомлення дітей з історією своєї Батьківщини та рідного краю в початкових класах у мене і учнів, яких я виховую, вже стало доброю традицією. Краєзнавчий матеріал є органічною невіддільною складовою навчально-виховного процесу. З власного досвіду бачу, що навчання повинне від самого початку бути заснованим на тому ґрунті, на якому зростає дитина, щоб воно було міцно пов’язане з тими враженнями, що їх заклали в душу дитини сім’я, рідне село. Звісно, діти всього не знають, тому залучають до цього своїх батьків, дідусів і бабусь. Прикладом такого зближення дорослих і дітей, налагодження взаєморозуміння, спілкування батьків і дітей, виховання в школярів найкращих якостей на основі загальнолюдських ідеалів став урок-проект «Славетні українці». Протягом місяця мої третьокласники, спираючись на допомогу дорослих, збирали потрібну інформацію про відомих людей нашої держави. Презентація проекту відбулася 11 жовтня цього року.

 

Учні читали вірші про Ярослава Мудрого.

 

Цікаву інформацію про Богдана Хмельницького підготувала співробітниця музею «Козацькі Могили» Пилипів Л.А. та її дочка-третьокласниця Яна.

 

Про Б. Хмельницького на уроках української мови учні писали перекази.

 

Присутні переглядають кадри фільму про С. Бандеру.

 

На уроках музики вчилися співати пісні Ніни Матвієнко.

 

Вчилися танцювати,  як Владислав Яма.

 

Змагалися на силу, наслідуючи Василя Вірастюка.

 

Склали фоторепортаж про славетних людей свого села.

 

Звучала поезія Олександри Михайлівни Задорожної.

 

Родзинкою проекту став виступ місцевої поетеси Світлани Скрухи.

   Таким чином, я намагалася розв’язати проблему розвитку пізнавальної активності учнів за допомогою різних методів, засобів, прийомів, технологій, використавши їх комплексно, щоб уникнути одноманітності, звички. А в результаті, разом із своїми учнями, створили новий урок, який став цікавим і пізнавальним, незабутнім і неповторним для них.

О.А. Пекарська,

вчителька початкових класів
Переглядів: 829 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz