Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSЧетвер, 24.03.28, 14:03


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 352
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2019 » Травень » 17 » Вишиванка моя, вишиваночка…
11:06
Вишиванка моя, вишиваночка…

  Вишиванка – це наша національна гордість, це символ нації. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі. І в травневі весняні дні, коли милуємось розквітлими квітами, цвітінням садків до нас приходить свято вишиванки. До Дня вишиванки у публічно-шкільній бібліотеці-філії с. Пляшева відбулася зустріч з вишивальницями нашого села «Вишиванка, моя вишиваночко…» На початку заходу бібліотекар ознайомила з історією виникнення свята вишиванки та наголосила, що без українських вишиванок не можливо уявити українську культуру, побут та історію. На зустрічі майстрині Юсюк Галина Олександрівна та Гірська Лариса Євгенівни розповіли старшокласникам Пляшевського ліцею про свою творчість, свої уподобання та захоплення улюбленою справою. Представлені роботи на оформленій виставці-експозиції «Вишиванка – символ нації» широко розкрили творчість наших вишивальниць. А у їх доробках вишиті рушники, доріжки, сорочки, серветки, картини. І якщо Галина Олександрівна найбільше любить вишивати рушники, доріжки, ікони різнобарвними нитками, то Лариса Євгенівна придає своїм роботам чарівності вишиваючи картини не тільки нитками, але й бісером. 

   

   

 

  Старшокласники Пляшевського ліцею з увагою прислухались до розповідей майстринь та дізнались безліч цікавого з історії вишиванки. Також ознайомилися з старовинними вишиванками нашого села із музейної експозиції «Вінок рукотворної краси нашого краю», розгорнутій у нашій бібліотеці. 
  Свято вишиванки пройшло на славу. На завершення нашої зустрічі ми побажали майстриням міцного здоров’я, натхнення до створення нових творчих доробків та всі учасники посмакували духмяним чаєм та солодощами. 

Хміль М.М., бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки-філії с. Пляшева
 

Переглядів: 576 | Додав: gonchar2101 | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz