Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSСубота, 24.04.20, 08:59


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2018 » Травень » 17 » Вишиванка – оберіг українського народу
20:42
Вишиванка – оберіг українського народу

 З давніх-давен вишиванка є оберегом українського народу, символом краси, здоров’я, щасливої долі, родової пам’яті, святості та любові. 
 А 17 травня на свято Вознесіння Христового відзначається ще й День вишиванки. З нагоди такого чудового дня у публічно-шкільній бібліотеці-філії с. Пляшева відбулася презентація виставки-інсталяції «Нитками вишита любов»,на якій представлені вишиті рушники, серветки, подушки. 
 Учні та вчителі Пляшевського ліцею дуже люблять і шанують цей день, адже приходять до ліцею у вишиванках, щоб цим ще раз довести свою любов до неньки-України, українських звичаїв та традицій. 

 Після ознайомлення з виставкою у бібліотеці учні завітали у наш Національний історико-меморіальний заповідник «Поле Берестецької битви» на музейне свято гостини «Люблю музей» та презентацію виставки «А над світом українська вишивка цвіте», приурочені Дню вишиванки та Міжнародному дню музеїв, яке відзначатиметься завтра. Учні зустрілись з майстрами нашого краю, дізнались безліч цікавого про вишиванки. Про те, як колись відпочивала молодь, розповіла старожителька нашого села Катерина Максимівна Коцюба та заспівала всім присутнім давню українську пісню. Дітей та дорослих на гостинах частували солодощами, отримали від музею і подарунки, майстриням вручали грамоти та бажали творчого натхнення. Задоволені діти поверталися до ліцею, адже відкрили для себе багато цікавого із життя нашого села.

Хміль М., бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки-філії с. Пляшева

 
Переглядів: 520 | Додав: gonchar2101 | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz