Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 24.03.29, 09:02


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 352
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2014 » Квітень » 11 » Враження від авторського семінару Ш.О.Амонашвілі та П.О.Амонашвілі
13:09
Враження від авторського семінару Ш.О.Амонашвілі та П.О.Амонашвілі

   З 28 березня по 1 квітня  2014 року  у Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини проходив авторський семінар Ш. О. Амонашвілі та П. О Амонашвілі  з основ гуманної педагогіки. Його активною учасницею була вчителька Пляшевської ЗОШ Пекарська Оксана Антонівна.  На черговому  шкільному засіданні методоб’єднання вчителів початкових класів вона поділилася враженнями від почутого зі своїми колегами. Ось, що сказала Оксана Антонівна: « На своєму семінарі видатний вчитель, почесний член Академії освіти, дійсний іноземний член Академії педагогічних наук України, професор  Ш. О. Амонашвілі продовжив роздуми над проблемою гуманізації освіти. Він висвітлив і проаналізував проблеми, які постали перед сучасною школою в умовах глобалізації, ринкових відносин і бездумного імпорту західних освітніх технологій.

   Розглядаючи позитивні і негативні боки нашої педагогічної  системи, Ш. О. Амонашвілі акцентував увагу на тому, що попри всі свої недоліки, всі негаразди і труднощі свого існування, наша рідна школа змогла знайти найголовніше – духовність,  яка є проявом нашої безсмертної сутності і визначає якість нашого земного життя.  Саме тому, за висловом автора «Вона була  і є найкращою у світі!»

   Автор  звернувся до мудрості Метрів педагогіки -  Я. А. Коменського,  К. Д. Ушинського, Л. С. Вигодського ,  В. О.  Сухомлинського, П. П. Блонського , М. І. Пирогова і видатних вчених  - А. Енштейна, Д. Лихачова, Л. Пастера, М. Планка, А. А. Бекереля, Т. Едісона, М. Берна, В. Вернатського, К. Юнга та всіма силами піднімав  авторитет нашої рідної школи з її традиційною духовно-моральною орієнтацією системи виховання.  Розмірковуючи над тим, в чому ж полягає Істина Школи, визначив головну мету школи – виховання Благородної Людини та окреслив нові горизонти розвитку освіти, яка на його думку має базуватися перш за все на ідеях класиків вітчизняної  педагогіки.

   Авторський семінар Ш.О. Амонашвілі,  будучи присвяченій проблемі збереження і відродження вітчизняної школи як берегині національної культури   і духовності, був особливо актуальним для української системи освіти, яка орієнтуючись на гуманістичні цінності, шукає шляхи формування національної  самосвідомості підростаючого покоління.»

О.Пекарська, вчителька початкових класів

Переглядів: 656 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz