Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSСубота, 24.04.20, 07:01


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2018 » Березень » 3 » Завершення тижня фізики у ліцеї
23:09
Завершення тижня фізики у ліцеї

   Предметний тиждень фізики у ліцеї завершився в п'ятницю, 2 березня, двома цікавими подіями. Спочатку учні 7-11 класів змагалися у фізичному турнірі. Учасниками змагання були команди "Резонанс" та "Еврика". Склад команди "Резонанс": Олексій Грицаюк (7 кл.), Яна Пилипів (8 кл.), Марія Заводська (9 кл.), Богдан Скруха (10 кл.), Павло Стрілець (11 кл., капітан команди). До складу "Еврики" увійшли: Богдан Вишинський (7 кл.), Олег Томашевський (8 кл.), Олеся Романюк (9 кл.), Орест Гончар (10 кл.), Вадим Гірський (11 кл., капітан команди). 
   Розпочалася гра з розминки. Командам слід було почергово дати відповіді на запитання, що стосувалися усіх розділів фізики, які вивчають у ліцеї. Відразу лідерство захопила команда "Резонанс". Всі учасники намагалися вибороти залікові бали, та найбільше це вдавалось Павлу Стрільцю, багаторазовому учаснику та призеру учнівських олімпіад з фізики і десятикласнику Богдану Скрусі. Після завершення туру здавалося, що така солідна перевага "Резонансу" забезпечить цій команді загальну перемогу у грі. Але вже в наступному турі ("Чи знаєш ти вчених-фізиків?") "Еврика" змогла скоротити розрив у рахунку до мінімуму. Практично всі відповіді команди були безпомилковими. Слід відзначити активність у цьому турі Ореста Гончара, далися взнаки його хороші знання історії. 

   До кінця гри залишалося ще два тури і вони пройшли у рівній та цікавій боротьбі. Спочатку учні мали змогу переконатися у геніальності відомого письменника-фантаста Жуля Верна, відшукуючи у його передбаченнях майбутнього ті, які справді стали реальністю. А у завершальному турі - шукали розв'язки цікавих та оригінальних задач. 
   Допомагали командам вболівальники, особливо активним був вчитель історії Ярослав Павлович Гогой, продемонструвавши чудову ерудицію та логіку.
   Більше пощастило команді "Еврика", яка перемогла з рахунком 24:22. Але кожен учасник залишився задоволеним, відчувши азарт боротьби, мобілізувавши свої знання та отримавши новий стимул до вивчення цікавої та загадкової науки - фізики.
   Після цього на майданчику перед ліцеєм відбувся запуск теплової повітряної кулі. Виготовили її учні 8 та 7 класів в позаурочний час. Найбільша довжина аеростата - близько 2,5 м, об'єм - майже 8 куб.м. Недаремно ліцеїсти проводили розрахунки, підбирали матеріали, майстрували свій мініатюрний монгольф'єр - наповнена теплим повітрям куля з написом "Фізика" стрімко піднялася на кількасот метрів угору і невдовзі зникла за обрієм...

   Хочу подякувати усім учасникам змагань та конкурсів, уболівальникам, які підтримували свої команди, а також Ларисі Яківні Сьомак, заступнику директора з навчально-виховної роботи, за гарні ідеї щодо проведення тижня фізики.

   Володимир Гончар, вчитель фізики

 

 
Переглядів: 553 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 1
avatar
1 larisavalya • 23:15, 18.03.02
З огляду на те, що завданням Тижня було підвищити інтерес учнів до навчальної діяльності, формувати науковий світогляд, розширити й поглибити знання, уміння й навички учнів, різнопланові форми роботи,  вдало продумані вчителем фізики Володимиром Михайловичем Гончарем,  забезпечували підвищення мотивації та пізнавального інтересу школярів, сприяли розкриттю внутрішнього їхнього потенціалу. Адміністрація ліцею відмічає високий рівень підготовки та проведення предметного Тижня.
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz