Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSЧетвер, 24.03.28, 17:10


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 352
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2019 » Травень » 27 » Збагачуймо свою духовність
12:06
Збагачуймо свою духовність

  У нашій країні діє кілька десятків історико-культурних заповідників. А в нашому селі Пляшева знаходиться одна з найславніших наших національно-духовних Святинь – Державний історико-меморіальний заповідник «Поле Берестецької битви». Козацькі могили – це наш український Пантеон, це наша національна Мекка, що постійно живить народ своїм цілющим національним духом, не дає йому померти. Слава героїв Берестечка облетіла весь світ. Люди їдуть сюди з багатьох країв України, із зарубіжжя. 
  Практично немає людей на землі, які б не любили мистецтва. Хтось цікавиться живописом, хтось – архітектурою чи скульптурою. Чимало людей обожнюють музику і кіно. А як не любити бібліотеки, музеї, галереї? Неодноразово і на уроках, і на виховних заходах здійснюємо захоплюючу подорож у світ мистецтва. Тож вирішили з групою учнів вкотре відвідати наш місцевий музей. Ми частенько там буваємо, здається, що знаємо вже все про українську козаччину, про Берестецьку битву. Проте дітям цікаво було дізнатися про структуру музею, що таке музейні фонди, які ще обов’язки у музейних працівників, крім проведення екскурсій…

  

  

  Радо зустрів пляшевських школярів директор музею Л.С.Галабуз. Багато чого цікавого і нового для себе ми почули. І про проблеми «Козацьких могил» директор розказав – це нарешті реставрація над шедевром роботи відомого у світі українського художника Івана Їжакевича «Голгофа», який вміщено на передньому фасаді храму-мавзолею. Це і будівництво нового приміщення музею – насамперед потрібно створити всі належні умови для зберігання та експонування безцінних речей, які налічують більше ніж по три з половиною століття. А ще є задум про створення панорами Берестецької битви. Слід би й подумати про побудову музейного готелю, де могли б відпочивати прибулі здалека. 
  Ми побачили багато чого! І про фонди музейні нам дещо розповіли, і в музейній бібліотеці побували, і навіть подивилися підсобні господарські приміщення. А дівчатка Пилипів Яна, Чирська Марія і Масюк Марія мали нагоду долучитися до акції «Вишиймо рушник музею».
  Користуючись нагодою, хочеться висловити глибоку вдячність тим людям, які не тільки популяризують наше старовинне село Пляшеву, а й державний історико-меморіальний музей-заповідник «Поле Берестецької битви» і несуть слово правди про багатющу історію нашої рідної України.

Галина Грицюк, вчителька художньої культури 
Пляшевського ліцею

Переглядів: 452 | Додав: gonchar2101 | Рейтинг: 5.0/8
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz