Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSСубота, 24.05.04, 23:51


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2020 » Грудень » 10 » 16 днів проти насильства
19:11
16 днів проти насильства

  З метою подолання проблеми насильства в сім'ї та учнівському середовищі, формування правової свідомості підростаючого покоління, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми - з 23 листопада по 11 грудня у Пляшевському ліцеї проведено ряд заходів в рамках щорічної акції "16 днів проти насильства". Особлива увага під час її проведення приділялася питанням домашнього насильства та насилля у шкільному середовищі. 
  Також з 7 по 11 грудня був проведений «Всеукраїнський тиждень права» до річниці прийняття Загальної декларації прав людини. Класні керівники провели ряд заходів для дітей різних вікових категорій з метою дискримінації та насильства у ліцеї.
  Психологом Василець З.М. було проведено заняття з елементами тренінгу на тему: "Що таке насильство та як себе захистити?", "Попередження насильства та булінгу у ліцеї" для учнів 4, 7 класів, "Профілактика булінгу в учнівському середовищі" серед учнів 8-11 класу, "Кібербулінг. Правила роботи в мережі інтернет" для учнів 5-8 класів.
  Заняття з елементами тренінгу для учнів 1-2 класу "Всі ми такі різні", на якому познайомилися з поняттям "толерантність", визначили риси характеру толерантної людини, розвивали терпимість до відмінностей між людьми.

  Була активізована діяльність з метою посилення інформаційно-просвітницької роботи, яка направлена, в першу чергу, на збільшення знань про всі форми насильства. Ми прагнули донести до дитини розуміння того, що насильство є порушенням прав людини. Кожен з нас має сказати "Ні!" насильству у власній родині. Адже сім’я – це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому досить бурхливому світі. Місцем, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному: і маленькій людині, і дорослому, і особі літнього віку.
  В межах проведення акції було досягнуто основну мету - привернути увагу учнів, батьків та вчителів до проблем насильства.

Зореслава Василець, практичний психолог Пляшевського ліцею

Переглядів: 269 | Додав: gonchar2101 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz