Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 24.05.03, 06:32


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2021 » Квітень » 22 » 22 квітня - Міжнародний День Землі
20:35
22 квітня - Міжнародний День Землі

  22 квітня відзначають міжнародний День Землі. Його можна сміливо назвати актуальним  святом на нашій планеті. Це свято підтримується Організацією Об'єднаних Націй, оскільки воно спрямоване на збереження загального місця проживання всіх людей.
  Саме же свято, іменоване зараз Міжнародним днем Землі, в 1970 році започаткував американський сенатор Гейлорд Нельсон. Спочатку свято відзначалося лише в США, але дуже швидко його популярність стала планетарною.
  Цікавою є історія походження цього свята. Вона пов’язана з ім’ям Джона Мортона – адміністратора штату Небраска на півночі американського континенту, який наприкінці ХІХ століття, переїхавши до цього штату, звернув увагу на факт, що поодинокі дерева пустельної території прерії штату вирубували для будівництва житлових будинків та їх опалення. Джон Мортон запропонував проведення дня, присвяченого благоустрою, із заохоченням призами тих, хто посадить найбільше дерев. Лише за один день було висаджено понад 1 млн дерев. Після цього у 1882 році в штаті Небраска 22 квітня було проголошено офіційним святом – Днем Дерева.
  В рамках весняної акції «Посади своє дерево» до Міжнародного Дня Землі здобувачі освіти 7 класу з метою набуття досвіду зі створення зелених насаджень та опіки над ними, дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища зробили особистий внесок у примноження краси рідного ліцею, поліпшення стану довкілля, виховання шанобливого ставлення до природи.

    

  Саме такі благородні справи сприяють не тільки озелененню території, а й вихованню у підростаючого покоління відповідальності за екологію планети, бережливого ставлення до живої природи та потребу змінювати світ на краще власною працею. Кожне посаджене дерево – це здобуток для екології і здоров’я людей.
  В цей день кожен житель планети може внести свій маленький вклад у справу захисту та відновлення довкілля: очистити від сміття берег улюбленої річки, посадити дерево, хоча б на один день відмовитись від користуванням автотранспортом. Земля – це величезний дар, ресурси якого буде неможливо використовувати вічно. Ми не зможемо врятувати планету згадуючи про неї лише один день на рік – цього явно недостатньо. Саме тому слід піклуватися про оточуюче нас середовище протягом всього року. Здавалося б, яка дрібниця в масштабах Планети – вимкнути за собою світло в кімнаті, здати макулатуру на переробку чи пройтися пішки до роботи, та саме з таких дій складаються великі справи! Уявіть – тисяча людей посадила по одному дереву – ось Вам і ліс! Мільйон людей закрутили кран, коли чистили зуби – річку врятували від пересихання. Мільярд людей вимкнули світло, виходячи з кімнати – одна ТЕС не потрібна. Саме такі справи, саме такі дрібниці допомагають нам врятувати природу Землі, зберегти добробут нашого великого спільного Дому.
  Якщо б кожна людина на клаптику землі своєї, зробила все, що вона може, яка прекрасна була б наша планета Земля.

Оксана Польова, вчителька географії
Фото Яни Юхимчук

Переглядів: 272 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz