Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 24.05.03, 14:01


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2021 » Квітень » 8 » Алтимат - це захоплююче!
20:33
Алтимат - це захоплююче!

У грі - учні 7 класу

  Чи чули ви коли-небудь про алтимат? Ця командна гра стає щороку все більш популярною, зараз налічується понад 8 мільйонів гравців у всьому світі. Гра включена у програму Всесвітніх ігор і, можливо, через деякий час буде представлена і на Олімпіадах.
  Отже, алтимат - це командний неконтактний вид спорту з літаючим диском («фризбі»). Гра ведеться двома командами у прямокутному полі з зонами на кінцях. Мета гри — пасами провести диск через ігрове поле до зони суперника, де його мусить зловити один з гравців команди.
  Особливого значення в алтиматі  надають чесній грі й майстерності гравців. Змагальний дух вітається, але лише тоді, коли це не шкодить взаємоповазі гравців, дотриманню правил або задоволенню від гри. Це й мають на увазі, коли говорять про дух гри (Spirit of Game) - філософії алтимату. Гравці самі відповідають за дотримання правил і меж поля і самі вирішують суперечки. 

    

  Учні Пляшевського ліцею відразу захопилися цією чудовою грою. Найбільш активними гравцями є учні 7-9 класів. Навіть прохолодна погода не зупиняє школярів. Часто навіть узимку можна було помітити їх на спортивному майданчику ліцею з літаючим диском. Гра не лише рухлива, але й спонукає до прийняття швидких правильних рішень, до уміння координувати командні дії. Крім того, важливим є мистецтво метання літаючого диска. Справді, це мистецтво, адже не так легко запустити фризбі так, щоб політ його був красивим, а траєкторія польоту - передбачуваною. Та й впіймати його у польоті також непросто.
  Правила гри досить прості, більше дізнатися про гру можна тут або тут.
  Грайте та отримуйте задоволення!

Гончар Володимир, вчитель фізики

Переглядів: 295 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz