Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSПонеділок, 24.04.29, 01:46


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2020 » Квітень » 5 » Астрономічні спостереження у квітні 2020 року
19:53
Астрономічні спостереження у квітні 2020 року

  Починаючи з 2 квітня Венера знаходиться поблизу Плеяд. Венеру можна легко знайти у західній частині неба після заходу Сонця. Коли ж небо стане темнішим, поблизу неї з'являються і "Сім сестер".
  7 квітня настане повний Місяць, який цього разу буде Супермісяцем. Супермісяць – астрономічне явище, коли повний місяць збігається з перигеєм – найближчою до Землі точкою її еліптичної орбіти. У цей час Місяць значно більший і яскравіший, ніж зазвичай. Квітневий повний місяць ще називають Рожевим, оскільки американські індіанці пов’язували його з появою перших весняних квітів – диких флоксів.
  15 квітня Юпітер, Сатурн, Місяць та Плутон будуть знаходитися близько на нічному небі. Плутон не вдасться побачити без телескопа, а от Юпітер та Сатурн будуть доступними для спостережень неозброєним оком.
  Протягом 16-25 квітня відбуватиметься метеорний потік Ліриди. Його максимум припадає на 21-22 квітня. У цей час протягом години можна буде спостерігати до 20 метеорів. Іноді ці метеори здатні створювати яскраві сліди, які застигають в небі на кілька секунд. Цього року будуть хороші умови для їх спостереження, адже саме настане фаза Нового Місяця і небо виглядатиме темним. Очікувати появи метеорів слід у сузір'ї Ліра.
  У кінці квітня Венера досягне значної яскравості. Спостерігати її можна або на заході після заходу Сонця, або у східній частині неба перед сходом Сонця.
  Захоплююче виглядають на нічному небі "ланцюжки" супутників проекту Starlink. Для того, щоб спланувати їх спостереження, можна скористатись сайтом www.heavens-above.com. Не забудьте вказати координати свого населеного пункту у налаштуваннях.
  Обов'язково виділіть частину свого часу астрономічним спостереженням - не пошкодуєте!

Володимир Гончар, вчитель фізики та астрономії

Переглядів: 465 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz