Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 24.04.26, 23:03


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2017 » Березень » 26 » Час читати - час усе знати
22:56
Час читати - час усе знати

   

   Кожного року, навесні, коли пробуджується природа, коли все живе тягнеться до сонечка, в Україні проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. 
   У незалежній Україні тиждень дитячої та юнацької книги було засновано 22 лютого 1993 року, а з 2009 року він отримав назву Всеукраїнський.
   Метою проведення цього тижня є популяризація серед дітей читання, книги, і власне, бібліотеки – скарбниці знань. Це відкриття нових імен в літературі, участь у різноманітних заходах, які сприяють творчому відпочинку та змістовному дозвіллю.
   У Пляшевській публічно-шкільній бібліотеці цей  тиждень проходив з 20 березня по 24 березня і був насичений різноманітними заходами. Розпочався тиждень з репортажу біля виставки-заклику «Час читати – час усе знати!», де бібліотекар розповіла про значення книги в житті людини, а також про найцікавіші книги, які варто прочитати. 

   Молодші школярі нашої школи дуже полюбляють читати періодичні видання. Для них бібліотекар підготувала прес-реліз «Цікавинки для дитинки», під час якого діти переглянули журнали «Малятко», «Зайчик», «Яблунька» та газету «Журавлик». Бібліотекар ознайомила із рубриками , які мають періодичні видання, порадила яку інформацію варто черпати із періодики. Діти відгадували загадки, читали вірші, оповідання.Активними читачами серед дітей були Якобчук Ангеліна, Причепа Богдана, Юхимчук Яна, Борисовська Лія - учні 3 класу; Масюк Марія, Причепа Назар, Ремесник Ілля – учні 4 класу. 

   А під час проведення віртуальної бібліографічної подорожі «Чарівний .світ дитинства» учні 1- 5 класів знайомилися з життям і творчістю видатної дитячої письменниці Наталі Забіли.Учні дізналися про славетні віхи родового дерева письменниці Наталі Забіли. Подорож проходила за зупинками на вулиці Поетичній, майдані Оповідань, Музичному бульварі, Провулку Загадковому, Проспекті Казок. Діти творчо працювали на цих зупинках, адже їм було запропоновано вгадати твір письменниці, щоб подорож продовжилася далі. Зупинка Рекомендуємо прочитати нікого не залишила байдужим, адже після закінчення подорожі діти взяли у бібліотеці твори Наталя Забіли.   
   Звичайно, яке ж дитяче читання без казки. Казка з раннього дитинства прищеплює любов дитини до літератури, розширює її кругозір і словниковий запас. Саме через казку діти отримують уявлення про життя людей та тварин. 24 березня діти завітали у бібліотеку на казкову гру-вікторину «Квітка- семицвітка». Також цього дня для учнів 6,7-8 класів проведено експрес – інформацію «Нові книги - нові знання», під час якої зроблено короткий аналіз нової літератури, що нещодавно надійшла до  нашої бібліотеки. 

   На закінчення тижня дитячого читання бібліотекар оголосила про проведення акції «Подаруй книгу – бібліотеці» та закликала « Книга - ключ до знань. Читайте, читайте, читайте!Хай не буде у вас жодного дня,  аби ви не прочитали хоча б однієї сторінки з нової книги. Тоді ви будете освіченими, вихованими, добрими людьми».

   Хміль М.М., провідний бібліотекар Пляшевської публічно-шкільної бібліотеки с.Пляшева 

Переглядів: 618 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz