Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSПонеділок, 24.04.29, 05:39


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2022 » Січень » 21 » Cьогодні Україна відзначає День Соборності!
16:21
Cьогодні Україна відзначає День Соборності!

  103 роки тому на Софійському майдані в Києві було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Схід і Захід проголосили твердий намір про об’єднання в єдину державу, реалізувавши прагнення українців Наддніпрянщини та Наддністрянщини до національної та духовної консолідації. 
  Тоді на площі біля Софійського собору зібралося тисячі людей,які радісно вітали об'єднання України.
  Історія показала багато прикладів відродження Української Держави з попелу руїни. У 1990 році близько 30 мільйонів людей утворили живий ланцюг від Києва до Львова,щоб показати єднання України від Сяну до Дону. Це стало традицією. Щороку, 22 січня в кожному місті України,багато людей, символічно об'єднують Захід та Схід живим ланцюгом. 
  От і сьогодні учні нашої школи під час урочистої лінійки об'єдналися в живий ланцюг, щоб підтримати цю традицію. Після цього учні долучилися до мультимедійного заходу, під час якого було продемонстровано, що Україна різноманітна, але єдина.

  Історичну важливість формального возз'єднання двох великих частин української нації в одній державі важко переоцінити. Попри багато літнє перебування в межах різних державних утворень українці за Збручем, і українці долини Дніпра зберегли і примножили свою національну стійкість.
  Продовжувати боротьбу й платити кров’ю за цілісність і незалежність нашої держави українцям доводиться й сьогодні. На зміну незламним борцям, які віддали життя за Соборність України в ХХ ст., постало нове покоління захисників української землі. 
  Лише національна єдність стане запорукою успіху нашої боротьби та перемоги над ворогом! 

Юрій ХАРЧУК, вчитель історії

Переглядів: 321 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz