Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSПонеділок, 24.05.06, 22:08


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2021 » Листопад » 22 » День Гідності та Свободи
20:29
День Гідності та Свободи

Моя ти рідна Україно!
На прапорі твоїм блакить.
Багата й сильная країна,
Де жито в колосі шумить.

  Україна – це отча земля, рідний край, де ми народилися. Наша держава розташована в центрі Європи. Через усю Україну з півночі на південь протікає могутній Дніпро – одна з найбільших річок Європи. На берегах Дніпра розкинувся красень-Київ – столиця нашої держави. З півдня Україну омивають моря – Чорне й Азовське. На заході здіймаються у небо вершини Карпат, а на півдні розкинулися Кримські гори. Густі ліси на півночі – це Полісся. А далі на південь природні пейзажі поступово змінюються, переходячи у вільні степи. Ось така дивовижна природа нашої України! Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробили не одна, а дві революції – Майдан 2004 року, який був святом Свободи, і Революція 2013 року – Революція гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. 13 листопада 2014 року  Президент України Петро Олексійович Порошенко підписав указ про відзначення щорічно 21 листопада Дня Гідності та Свободи. За цей час не одному поколінню українців довелося ціною власного життя здобувати право прийдешніх поколінь на незалежність. Після Майдану і до цих пір на території нашої держави немає спокою, розпочалися і продовжуються військові дії на Сході України, в ході яких втрачено вже кілька тисяч життів українців та мирних жителів.

  

  Сьогодні учні 1-4 класів запалили свічки і вшанували хвилиною мовчання тих, хто у розквіті сил віддали свою молодість і  життя в боротьбі за волю і кращу долю України. А ще наші наймолодші школярики пообіцяли дотримуватись «Десять заповідей маленького українця». П’ятикласники провели годину пам’яті «Україна в нашім серці». Виховна бесіда «Про це потрібно пам’ятати…» пройшла у 6 класі. Учні 7-11 класів провели виховний захід «Хто вмирає в боротьбі – в серцях живе повіки!», ведучими якого були Скруха Михайло, учень 7 класу, та Ремесник Ілля, учень 9 класу. Діти переглянули фільм «Євромайдан – Революція Гідності», а також відеокліпи «Мамо, не плач…», «Білі лебеді у небесах…».
  Відзначаючи такі дні, ми творимо історію, яку пишемо разом, бо ми частинка народу. Ще в І столітті н.е. римський державний діяч філософ Цицерон сказав: «Люблять Батьківщину не за те, що вона велика, а за те, що вона твоя».

Вараницька В.В., педагог-організатор

Переглядів: 296 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz