Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSЧетвер, 24.05.09, 04:15


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2021 » Травень » 20 » День вишиванки
21:17
День вишиванки

А українська вишиванка — диво,
У ній народу код душі.
І кожному в ній зручно і красиво,
Вдягнути ж вишиванку поспіши.
І гордо йди у ній по цілім світі,
Та мовою своєю розмовляй!
І хай сміється сонечко в зеніті —
Ти рідного свого не забувай!

  У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому. Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до рідної України.
  20 травня дрес-кодом дня у Пляшевському ліцеї була вишиванка, і вся школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки. Також було проведено ряд заходів, які подарували вчителям та учням піднесений настрій, відчуття гордості за приналежність до українського народу. Серед початкових класів була проведена бесіда «Вишиванка – мамин оберіг». А третьокласники порадували усіх, створивши власну виставку «Вишиваний дизайн українського одягу». Учні 5-11 класів відвідали виставку старовинних вишиванок у НІМЗ «Поле Берестецької битви», де ще й одинадцятикласники мали змогу долучитися до акції «Вишиймо портрет Кобзаря». Учні та вчителі ліцею провели флешмоб «Сорочка вишита власноруч» та взяли участь у фотосесії «Моя вишиванка».

  

  

  

  Вітаєм усіх із сьогоднішнім святом, Днем вишиванки! Не забуваймо про своє коріння, пам'ятаймо про те, звідки прийшли. Національна пам'ять надзвичайно важлива, і тільки ми усі разом можемо її зберегти та передати нащадкам. Нехай наше життя буде барвистим, як цей чудовий день!

Вараницька В.В., педагог-організатор

Фотографував Скруха П.Д.

Переглядів: 529 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz