Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSНеділя, 24.05.05, 21:15


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2021 » Лютий » 22 » До Міжнародного дня рідної мови
19:58
До Міжнародного дня рідної мови

Мова – втілення думки.
Що багатша думка, то багатша мова.
Любімо її, вивчаймо її, розвиваймо її.
Борімося за красу мови, за  правильність мови,
за багатство мови…

М.Рильський

  Мова – одне з найцінніших надбань, які створили й залишили наші попередники. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ.
  21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови. Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. В Україні воно також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема мови на українських землях нараховує кілька століть.
  До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилася учні другого та  четвертого класів Пляшевського ліцею. Класний керівник 2 класу Ковальчук Оксана Володимирівна провела виховну годину-гру «Чарівні звуки, рідне слово – моя сердечна українська мова». У вступному слові вчителька розповіла молодшим школярам про Героїв Небесної Сотні, котрі власним життям, своєю жертовністю демонстрували щире прагнення українців жити у вільній, демократичній і суверенній державі. Усі Герої залишаться в пам’яті народу назавжди, вони є гордістю й прикладом для майбутніх поколінь. День Героїв Небесної Сотні — пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні – відважних співвітчизників, які ціною власного життя дали можливість Україні бути незалежною, демократичною, відкритою світові україномовною державою. Учні переглянули презентацію «Цікаві факти про мову», відеоролик «Люди творять історію. Небесна Сотня» та прослухали аудіоказку про українську мову.

  Тож, зберігаючи відданість ідеалам гідності та свободи, ми повинні утверджувати національну єдність, розбудовувати демократичну сильну і процвітаючу країну з її національною, українською мовою. Вона заграла усіма барвами мелодійного українського слова в освітніх закладах, на вулицях міст і сіл. 
  Другокласники активно брали участь у мовних іграх, вікторинах, забавлянках. Учні четвертого класу грали роль їх помічників. Накінець заходу всі разом створили віночок «Для мене мова – це…»
  Всі учасники виховного заходу погодились, що, люблячи і вивчаючи рідну мову, учні таким чином виявляють свідоме бажання бути гідними громадянами своєї держави.

Оксана Ковальчук, класний керівник 2 класу

Переглядів: 286 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz