Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSСубота, 24.04.27, 00:47


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2018 » Квітень » 12 » Фестиваль повітряних зміїв "Запусти мрію в небо"
18:24
Фестиваль повітряних зміїв "Запусти мрію в небо"

"Майбутнє належить тим, хто вірить у красу своєї мрії» 
Елеонора Рузвельт

  12 квітня 1961 року став визначним днем у історії людства. Саме у цей день космонавт Юрій Гагарін на космічному кораблі «Восток» з космодрому «Байконур» вперше у світі зробив орбітальний обліт Землі, який тривав 108 хвилин. В Україні 12 квітня відзначається як День працівників ракетно-космічної галузі України.
  Сьогодні у Пляшевському ліцеї відбувся фестиваль повітряних зміїв "Запусти мрію в небо", а також конкурс на кращу конструкцію повітряного змія. Змагалися команди учнів 1, 2, 4, 5, 7 класів. Журі (Гогой Г.М., Скруха П.Д., учні 11 класу) оцінювали дизайн, оригінальність, складність конструкції, акуратність виготовлення літаючих моделей, а також якість їх польоту. Усі учасники показали хорошу підготовку до конкурсу, фантазію під час оформлення конструкцій. Найвищими балами журі оцінило політ змія, виготовленого учнями 4 класу. Видовищними були запуски прямокутних зміїв (2 та 5 класи), а також ромбовидного змія, сконструйованого семикласниками. А найменші учасники, учні 1 класу, підняли у повітря цілу зграйку барвистих мініатюрних зміїв. П'ятикласники продемонстрували дві власноруч змайстрованих конструкції з оригінальним дизайном. Ромбовидний змій учнів 7 класу виділявся своєю дзеркальною обшивкою, котра виблискувала на сонці. А другокласники на своїй саморобці зобразили героя улюбленого мультфільму.

 

 

 

 

 

 

 

 

  Поза конкурсом у фестивалі взяли участь оригінальні конструкції повітряних зміїв: "Ворона", що у польоті дивовижно схожий на справжнього птаха, коробчастий ромбовидний змій, а також змій-ракета, польоту якого з нетерпінням очікували всі учасники дійства. Випробування змія-ракети було символічним у Міжнародний день польоту людини в космос і відбулося успішно. 

  Учасникам та глядачам фестиваль надав чимало позитивних емоцій, а кожна команда отримає заслужені дипломи та нагороди. Хочу подякувати журі, учасникам, а також вчителям, які допомагали школярам у підготовці до конкурсу: Надії Степанівні Чубай, Ларисі Яківні Сьомак та Ларисі Володимирівні Хом'як.

  Володимир Гончар, вчитель фізики

 
Переглядів: 599 | Додав: gonchar2101 | Рейтинг: 4.7/10
Всього коментарів: 1
avatar
1 larisavalya • 19:25, 18.04.12
Сьогодні ті, хто був присутній на святі, отримали масу позитивних емоцій: хтось  - від споглядання яскравого дійства, хтось був переповнений враженнями від того, що власноруч виготовлений змій високо злетів у небо. А першокласники, котрі були наймолодшими «конструкторами», весело побігали по весняній луці з яскравими зміями. Дане дійство відбулося завдяки невтомності творчого та небайдужого до неба і краси польоту вчителя Володимира Михайловича Гончара, керівника гуртка «Конструювання повітряних зміїв». Саме там діти знайомляться з конструкцією повітряних зміїв, технологією їх виготовлення, аеродинамічними характеристиками, вчаться працювати різними інструментами, проводять тренувальні запуски повітряних зміїв, які виготовляють за малюнками, ескізами та кресленнями. Творчих злетів і керівнику, і гуртківцям!  respect
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz