Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSНеділя, 24.05.05, 13:16


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2020 » Жовтень » 5 » Фотоконкурс «Я та мій чотирилапий друг»
19:47
Фотоконкурс «Я та мій чотирилапий друг»

«У природи немає для нас ні нагород, ні покарань, у неї є лише наслідки»

  Природа є єдиним джерелом людського існування. Вона дає людині все необхідне для нормальної та повноцінної життєдіяльності. Знищуючи природу і отруюючи довкілля, людство насамперед губить саме себе.
  Важливою частиною біосфери нашої планети є тваринний світ. Саме тварини відіграють велику роль у підтриманні динамічної рівноваги в живій природі. Всього на Землі існує більше 1,5 мільйона видів тварин. Проте, на жаль, щороку ця цифра зменшується. Так, за останні роки офіційно визнали вимерлими таких тварин: східну пуму, абінгдонську слонову черепаху, китайського річкового дельфіна, кота-рибалку та багато інших видів тварин. У переважній більшості причиною зникнення цих тварин є людина. А точніше – людська байдужість, безвідповідальність і жага до наживи.
  На жаль, сьогодні нерідко жорстоке ставлення людей спостерігається не лише до диких тварин, але і до вірних чотирилапих друзів та помічників – собак і котів. Щодня кількість безпритульних тварин в Україні збільшується. Однією з причин є «горе-господарі», які викидають на вулицю своїх домашніх улюбленців, що стали їм непотрібними.
  Тварини – наші вірні друзі протягом всього існування людського суспільства. Багато століть вони допомагали і виручали нас, це вони роблять і зараз, іноді вибачаючи нам нашу жорстокість і байдужість. Саме тому варто ставитися до них із розумінням, любов’ю і підтримкою, яка їм так потрібна.
  Сьогодні в нашій країні проблемою безпритульних тварин та тварин у притулку здебільшого займаються люди, яким не байдужа доля чотирилапих. Переважно це спеціалісти ветеринарних клінік, волонтери, працівники притулків і благодійних фондів. Долучитись до допомоги може також кожен з нас, для цього потрібні лише бажання та трохи вільного часу. 
  Щороку 4 жовтня відзначається Всесвітній день тварин. Запровадив Всесвітній день тварин в Берліні у 1925 році німецький письменник і зоозахисник Генріх Ціммерманн. Спочатку свято відзначалося 24 березня, але з 1929 року було перенесене на 4 жовтня.
  Демонструючи свою любов, піклування про домашніх улюбленців, учні Пляшевського ліцею представили широкому загалу фото – «Я та мій чотирилапий друг»
  Відзначення Всесвітнього дня тварин – це нагода вчергове нагадати про те, що люди – сусіди та друзі усіх живих істот. 

Польова О.І., вчителька біології

Переглядів: 382 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz