Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSСубота, 24.04.27, 03:00


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2017 » Лютий » 21 » Герої не вмирають!
22:19
Герої не вмирають!

   

   В Пляшевській ЗОШ I-III ст. вшанували Героїв Небесної Сотні.

Вони співали «Ще не вмерла»…і вмирали…
Земля тремтіла, під ногами ж – твердь…
Їм янголи обличчя прикривали…
А ті під вибухи гранат ішли на смерть…

   Студенти вийшли на Євромайдан. Стрепенулася душа й почала воскресати. Але що це? Українці – проти українців?.. Жах! Біль… Смуток…Розпач…
   Саме вони, наші сміливці, наші патріоти, наші Герої,  зуміли рішуче стати до боротьби зі злом, заплативши за перемогу найдорожчим – своїм життям. 
   Зібралися учні і вчителі, щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний час XXI століття.  

   Учні 9 класу підготували і провели відкриту тематичну виховну годину «20 лютого – День пам’яті Героїв Небесної Сотні».  Ці діти – сучасники масової трагедії нашої країни. Трепетно і гордо дев’ятикласники читали вірші про значення Революції  Гідності, про геройську, відважну добу і велику жертовну любов до України кожного загиблого.
   Кожен із цієї Небесної Сотні мали свою сім’ю, батьків, друзів, захоплення, свої  симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну.

   Ведучі Богдан Скруха і Адріана Романюк зуміли переконати усіх присутніх, що ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі. Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті – своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у 2013-2014 рр. Під мелодію гімну Небесної Сотні Скруха Богдан запалив свічку Пам’яті і закликав згадати у молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Тож нехай світло цієї свічки буде даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам’яті!
   Бібліотекарка школи Марія Миколаївна Хміль також долучилася до проведення заходу: підготувала тематичну виставку «Реквієм Небесній Сотні», презентувала вірші про Революцію Гідності місцевої поетеси Світлани Скрухи. І запевнила усіх присутніх, що сьогодні від нашого покоління в цілому і від кожного з нас зокрема,  залежить чи звучатиме гордо і могутньо ім’я Україна і Український народ в третьому тисячолітті  на вершинах людської цивілізації, чи кане воно у забуття, зазнавши духовної і фізичної смерті.
   Будьмо ж гідними великої слави Героїв України! Вони твердо вірили, діяли, знали: українська нація існуватиме доти, доки хоча б один українець буде готовий покласти своє життя в її обороні. 
Ми оплакуємо їх. І молимося…
   Чому на іменах вбитих й досі спекулюють?.. Чи будуть покараними вбивці?.. Чому й досі гинуть такі молоді і гарні?!.. Біль у серці не вщухає! Це горе всієї України! 
   Туга за вами крає серце! 
   Слава Україні! Героям Слава! 

Галина Грицюк,
вчитель-методист зарубіжної літератури, 
класний керівник 9 класу

Переглядів: 478 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz