Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 24.05.03, 22:10


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2019 » Грудень » 18 » Година спілкування «Торгівля людьми. Міф чи реальність?»
22:26
Година спілкування «Торгівля людьми. Міф чи реальність?»

  Рабство має довгу й непривабливу історію. Починаючи від найдавніших цивілізацій Єгипту й Месопотамії, могутні народи поневолювали своїх слабших сусідів. Так було покладено початок одній із найсумніших повістей про людську несправедливість. Якби років сто тому хтось сказав, що у XXI столітті знову виникне рабство, у це, мабуть, ніхто й не повірив би. Але…У світі процвітає работоргівля… І це не згадка про страшний період рабства у прадавні часи.
  Серед найголовніших порушень прав людини в сучасному світі актуальним є злочин, який має багато назв – «біле рабство», «торгівля людьми», «контрабанда людьми». За оцінками експертів щорічно 1-2 мільйонів людей стають «живим товаром».

  

  

  

  

  18 грудня 2019 року, у Міжнародний день мігранта, з учнями 10, 11 класів Пляшевського ліцею було проведено годину спілкування «Торгівля людьми. Міф чи реальність?» 
  Захід проводився з метою підвищення рівня знань, уявлень та розуміння щодо проблем, пов'язаних з торгівлею людьми. Були обговорені важливі та суперечливі питання можливих ризиків потрапляння в ситуації, щодо торгівлі людьми, особистої відповідальності, законодавчих актів України, які регулюють це питання та надано інформацію про різноманітні організації, які працюють у сфері профілактики та надають допомогу потерпілим, їхнім родичам та близьким.
  В процесі заходу учні збагатили свої знання про те, що дійсно є важливим в сучасному світі. Перегляд тематичного відеоматеріалу «Життя на продаж» дозволив детальніше ознайомитись зі всією небезпекою потрапляння в тенета торгівців людьми, передумовами і наслідками. Цікавою для старшокласників була інтерактивна вправа «Займи позицію». Отримані знання учні перевірили не методом контролю, як зазвичай, а таким цікавим і захопливим способом – просвітницькою настільною грою «Рожеві окуляри», наданою координаторами Рівненського центру підтримки громадських ініціатив «Чайка» у рамках проєкту «Налагодження системної роботи з протидії торгівлі людьми та підтримки постраждалих у ОТГ Рівненщини».

Л.Сьомак, заступник директора з навчальної роботи Пляшевського ліцею
 

Переглядів: 396 | Додав: gonchar2101 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz