Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 24.04.26, 17:28


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2015 » Листопад » 4 » І.К.Свєшніков – дослідник Берестецької битви
19:29
І.К.Свєшніков – дослідник Берестецької битви

   Імена багатьох відомих діячів України увійшли в історію нашого села назавжди. До таких імен належить ім’я українського історика, археолога, дослідника Берестецької битви – І.К.Свєшнікова, 100–річчя від дня народження якого ми відзначаємо у цьому році. З нагоди цієї дати у публічно-шкільній бібліотеці розгорнуто книжкову поличку «І.К.Свєшніков - дослідник поля Берестецької битви».

   Учні 5-6 класів нашої школи, які є членами  краєзнавчого клубу «Берегиня», що діє при бібліотеці, постійно вивчають історію нашого села. Цього разу з ними проведено краєзнавчу мандрівку «Дослідник Берестецької битви - І.К.Свєшніков». Учні були ознайомлені з літературою, представленою на виставці, а саме із книгами І.К.Свєшнікова, тематичними папками «Видатний український історик, археолог, дослідник Берестецької битви – І.К.Свєшніков», «Фотосвітлини із  життя І.К.Свєшнікова», було презентовано нове видання «Наукові записки Рівненського краєзнавчого музею. Вип.XIII» у 2 частинах, які нещодавно  було подароване у бібліотеку директором НІМЗ «Поле Берестецької битви» Л.Галабузом. Одна з частин вміщує матеріали конференції, присвяченої  100-річчю  від  дня народження  І.К.Свєшнікова, яка  проходила  у  м.Рівному.

   Під час заходу ми завітали у НІМЗ «Поле Берестецької битви», де ознайомились з розгорнутою  виставкою «Світлій пам’яті Ігоря Свєшнікова». Учні  із захопленням розглядали фотосвітлини із життя І.К.Свєшнікова. Мали змогу побачити фотографії людей, з якими працював у той час дослідник.  Завідувач фондами НІМЗ «Поле Берестецької битви» В.В.Павловець цікаво розповіла дітям про важливі факти із життя і діяльності Свєшнікова. Також  діти здійснили екскурсію музеєм, побачили як багато унікальних речей знаходиться у нашому музеї. І зрозуміли, який величезний внесок цього  діяча в історію нашого села. І ми будемо берегти пам’ять про І.К.Свєшнікова, який зробив неоціненний вклад у духовну скарбницю нашого народу. 

   Хміль М.М.,провідний бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки с.Пляшева

Переглядів: 543 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 2.7/3
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz