Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSНеділя, 24.05.05, 13:20


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2021 » Лютий » 10 » Інформаційно-освітнє середовище «Пляшевського ліцею»
20:40
Інформаційно-освітнє середовище «Пляшевського ліцею»

  «Пляшевський ліцей» Демидівської селищної ради Рівненської області функціонує в умовах змін. Розвиваються суспільство, педагогічна наука, удосконалюються інформаційно-комунікаційні технології. Саме з метою допомоги педагогічним працівникам, учням та їхнім батькам зорієнтуватись у сучасному освітньому просторі діє вебсайт закладу освіти. Наявність вебсайту кожної установи або закладу освіти на сьогодні є обов'язковою умовою успішної діяльності. Актуальність вебсайту обумовлюється можливістю оперативно розміщувати офіційну інформацію щодо діяльності закладу освіти. Для учасників освітнього процесу вебсайт — це можливість швидко отримати необхідні методичні та навчальні матеріали, інформацію про освітній заклад, а також широке поле для обміну досвідом, ідеями. Вебсайт освітнього закладу – це засіб для налагодження взаємодії із органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями, засобами масової інформації, поріг для входження в національний і світовий освітній простір. 
  Тож сьогодні всіх дотичних до створення та організації роботи вебсайту «Пляшевського ліцею» переповнює відчуття радості, адже ми перетнули рубіж у 200 000 переглядів, відчули себе частинкою великої всесвітньої мережі. 
  За кожен допис адміністрація ліцею сердечно дякує кожному вчителю, кожному учневі, випускнику… Ну і, звісно, адміністратору сайту – вчителеві інформатики Володимиру Михайловичу Гончару, до котрого ми могли звернутися у будь-який момент за порадою та підтримкою, і не важливо, у який момент доби це було. Завдяки йому ми повірили у можливості та дієвість сайту.
  Можна сказати, що сайт, створений ще у жовтні 2011 року, зробив кожного із учасників освітнього процесу іншим: більш креативними, комунікабельними, відкритими, спраглими новизни. З’явилися нові рубрики, сотні фотографій, відеоролики.
  Що ми зараз маємо? Наш ресурс нараховує 782 публікації. Це цікаві матеріали, звіти про проведені заходи, файли методичного змісту. Ми започаткували проєкт «Вчителі-ветерани», до якого долучилися наші випускники та небайдужі громадяни. Завдяки проведеній науково-дослідницькій роботі Ореста Гончара, в минулому старшокласника ліцею, а тепер студента ІІ курсу історичного факультету Львівського НУ імені Івана Франка, ми маємо 42 статті краєзнавчого характеру, де можна знайти унікальні матеріали про наше село Пляшева, його жителів, події у різні вікові періоди. Ми відчуваємо гордість, коли наші публікації викликають суспільний інтерес, а через них проявляється інтерес до власне «Пляшевського ліцею». Адже мета сайту – формування інформаційно-освітнього середовища закладу освіти.
  І саме тут ми:

  • презентуємо заклад освіти в мережі Інтернет;
  • інформуємо про особливості закладу, освітні стандарти, навчальні програми та плани, запроваджені в освітньому процесі, загальні відомості про педагогічний колектив, історію, досягнення тощо;
  • забезпечуємо відкритість діяльності закладу;
  • провадимо інформаційно-освітнє забезпечення діяльності учасників освітнього процесу, зокрема доступу до необхідних інформаційних та освітніх ресурсів, дистанційної форми здобуття освіти тощо;
  • взаємодіємо між всіма учасниками освітнього процесу: адміністрацією, педагогічним колективом, здобувачами освіти, їхніми батьками, соціальними партнерами закладу;
  • створюємо умови для мережевої взаємодії з іншими установами, спрямованої на розв’язання актуальних питань організації освітнього процесу, надання можливості відвідувачам сайту поставити питання й отримати на них відповіді тощо;
  • стимулюємо творчу активність педагогічних працівників та здобувачів освіти;
  • обмінюємося педагогічним досвідом;
  • висвітлюємо досягнення закладу освіти, результатів участі педагогічного колективу та учнів в інноваційній, дослідно-експериментальній діяльності;
  • розвиваємо інтерес здобувачів освіти до дослідницької та інноваційної діяльності, зокрема із застосуванням інформаційних технологій.

  За час існування сайту його переглядали у різних країнах світу: Україні, США, Нідерландах, Великобританії, Польщі, Німеччині, Іспанії, Швейцарії, Фінляндії, Франції, Угорщині, Італії, Португалії, Ізраїлі, Чехії, Швеції, Болгарії, Естонії, Грузії, Туреччині, Чорногорії та навіть у Сінгапурі.
  Кількість відвідувань нашого сайту подвоїлась протягом останніх двох років. За попередній рік ми виросли, на нас рівняються. А що може бути краще за це?

  Шановні наші читачі, заходьте на наш вебсайт pl-school.at.ua. Обов’язково залишайте свої коментарі, пропонуйте теми для публікації, ставайте авторами наших статей. Кожна думка для нас важлива. 
  Дякуємо всім і кожному, хто є читачем вебсайту pl-school.at.ua.Читайте, думайте, аналізуйте, дбайте… 
  Дякуємо, що ви з нами! За довіру, за присутність.

  Лариса Сьомак, заступник директора «Пляшевського ліцею» з навчальної роботи

Переглядів: 349 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz