Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSПонеділок, 24.05.06, 13:52


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2021 » Листопад » 12 » Квест-гра «Лабіринти мови»
11:48
Квест-гра «Лабіринти мови»

Ти велична і проста
Ти стара і вічно нова.
Ти могутня, рідна мово!
Мово – пісня колискова.
Мово – матері уста.

Іван Багряний

  Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов'язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями.
  Світ захоплюється українською мовою, яка належить до першої трійки наймилозвучніших мов земної кулі. У 1934 році на конкурсі мов у Парижі українська мова була визнана поряд з французькою і перською як найкраща, найбагатша мова світу. За мелодійністю українська мова займає друге місце серед мов світу, поступаючись лише італійській.
  Мова – це той інструмент, який єднає націю, народ до єдиного цілого. Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати. 

  Сьогодні учні 5-7 класів продемонстрували, як вони люблять рідну мову, подорожуючи станціями квест-гри «Лабіринти мови». Учасники кожної команди отримали маршрутні листи від Качан Мар’янки, Масюк Марії та Кочубей Христини, учениць 9 класу, які були координаторами гри. Цікаві та різноманітні завдання очікували дітей на станціях «Грамотії», «Народ скаже, як зав'яже», «Ерудит», «Всезнайко», «Будівельник», «Шифрувальник», «А що, можна й так сказати?», «Жартівлива», «Словникар». Журі, до складу якого входили вчителі української мови та літератури Грицюк Г.Д. і Вараницька В.В., а також завуч з виховної роботи Скруха П.Д., перевіряли виконані завдання та виставляли бали в маршрутному листі кожного класу.
  І місце вибороли учні 6 класу, які отримали 61 бал.
  ІІ місце посіли учні 5 класу, які отримали 58 балів.
  ІІІ місце у грі завоювали учні 7 класу, які отримали 42 бали.
  Під час гри учні ще раз переконалися, що рідна мова – це «мова єднання», братньої любові та поваги, взаємопідтримки й розуміння.
  Вітаємо переможців!

В.В. Вараницька, вчителька української мови та літератури

Переглядів: 318 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz