Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSСереда, 24.05.01, 15:30


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2021 » Жовтень » 19 » Луцьк – місто з легенд
19:40
Луцьк – місто з легенд

«…А ще життя чудове тому, що можна мандрувати»
М.Пржевальський

  Прагнення до подорожей, вивчення рідного краю, далеких країн, дослідження природи, історії, культури різних народів – супроводить людство протягом усієї історії його існування. Організовані подорожі з метою знайомства з культурою і природою інших народів існували ще в стародавньому світі. Так, у VI ст. до н. е. стародавні греки і римляни здійснювали подорожі до Єгипту, де їх цікавили стародавня історія, культура, незвичайна природа, чудові єгипетські споруди. Першим грецьким туристом, про якого є достовірні дані, є «батько історії» Геродот, який описав свої багаточисленні подорожі в дев’яти книгах.
  Не можна вивчати свій рідний край, сидячи за партами. І тому цієї неділі, 17 жовтня, наш клас вирушив у свою першу туристичну подорож.
  Для екскурсії ми вибрали місто Луцьк. Луцьк – моє улюблене місто ще з юності, тому дуже хотіла познайомити дітей з ним. Ми побували у так званому «Старому місті», де відвідали Луцький замок, «Музей книги», виставку дзвонів, майстерню, з виготовлення свічок. А ще шукали зустрічі з привидом у підземеллі костелу св. Петра і Павла. Ми були вражені архітектурним ансамблем княжого Луцька.

    

  Але на цьому наша подорож не закінчилася. Тому що наступна зупинка була у зоопарку. Тут теж ми не переставали дивуватися. Луцький зоопарк – це прекрасне місце для відпочинку і пізнання тваринного світу нашої планети. Кого тут тільки нема!... (а хто є – побачите на фото). 

  

  А яка ж екскурсія без кафе? Звичайно, була і піца, і суші, і морозиво, і…. І хоча сонечко в цей нас не порадувало своїми теплими промінчиками, але ці промінчики я бачила в очах своїх діток. Ми всі були задоволені і щасливі.
  До речі, в Луцьку понад 15 музеїв. Тому це тільки перше наше знайомство з цим дивовижним містом.
  Колись письменник К.Паустовський сказав: «Якщо хочете бути справжніми синами своєї країни і всієї Землі – будьте вірними музі далеких мандрівок і подорожей у міру своїх сил і вільного часу, тому що кожна подорож – це проникнення у сферу значного і прекрасного».

Оксана ПОЛЬОВА, вчителька географії

Переглядів: 275 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz