Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSСубота, 24.05.04, 06:50


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2019 » Грудень » 24 » Майстер – клас для другокласників
20:53
Майстер – клас для другокласників

  Дуже частими гостями у другокласників Пляшевського ліцею є їхні батьки. Заходять вони до своїх школяриків, щоб поспілкуватися, порадіти їхнім успіхам, а найчастіше, щоб навчити чомусь цікавому.
  Ось і сьогодні, мама Чирського Романа, Марія Василівна, вклала часточку своєї душі у відродження українських звичаїв і традицій. Зокрема, вона зуміла відтворити ціле театралізоване дійство на тему «Святвечір у моїй родині». 
  Діти з величезним задоволенням слухали про підготовку родини до Коляди, запам’ятовували правила поведінки у Святий вечір. А коли довелося розтирати мак у макітрі справжнім макогоном, то емоції переповнювали моїх маленьких школяриків. Діти самі добавляли до куті меду, маку та по черзі розмішували її справжнісінькою дерев’яною ложкою. «Процес накривання святкового столу – це теж ціла наука», - зазначила Марія Василівна, взявши на себе роль господині. З радістю діти допомагали їй класти під скатертину часник, горіхи, гроші, примовляючи: «Щоб здорові були, щоб в достатку і в мирі жили». А під столом стелилося сіно, діти на ньому квоктали, мекали та ґелґотали і від цього всім було весело і радісно.
  Найурочистішою миттю стало внесення Дідуха. Хлопчики поставили його на почесному місці, запалили свічку. У цей час господиня подала на стіл першу страву – кутю. За нею з’явилися пампушки, грибочки, узвар та інші дванадцять страв, які з любов’ю готували батьки моїх другокласників: Ковальчук Г.І., Свіргун В.В., Вишинська В.О., та інші. 

    

    

    

  А тут і гості не забарилися. Сьогодні до нас завітали директор ліцею – Ремесник П.А., заступник директора – Сьомак Л.Я. та мама Вишинського Іллі – Надія Олександрівна. Гості розповіли про звичаї, яких дотримувались на Святвечір у їхніх родинах. 
  Дружно та урочисто звучали колядки «Добрий вечір тобі...», «Нова радість стала». Крім давно відомих, Марія Василівна Чирська, виконала нові колядки, обіцяючи розучити їх разом з дітьми. 
  Майстер – клас на тему «Святвечір у моїй родині», який провела Чирська М.В. для другокласників, став вагомим внеском у їх патріотичному вихованні. 

 Пекарська О.А.,  вчителька початкових класів
 

Переглядів: 551 | Додав: gonchar2101 | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz