Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 24.04.26, 22:17


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2018 » Листопад » 9 » Мова - душа народу
15:51
Мова - душа народу

  Великим надбанням і найдорожчим скарбом українського народу є його мова. Кожна людина має завжди знати і пам’ятати, хто вона, звідки родом, де її коріння, знати свою рідну мову, любити її, цінувати, збагачувати і берегти.
  З нагоди відзначення Дня української писемності та мови 9 листопада учні 1- 5 класів зібралися на літературно-музичне свято «Яке прекрасне рідне слово! Воно не світ, а всі світи!». 
На початку свята ніжно дзвеніли дитячі голоси учнів 1 класу під час виконання пісні про Україну. 
  Ведучі заходу, учениці 5 класу, Федорова Діана та Причепа Богдана наголосили на значимості мови, книги, запропонували ігри «Продовжи прислів’я», «Загадаю загадку – відгадайте відгадку». Цікаву інформацію про своє вивчення та дослідження про те, як книга прийшла до людей, про книгу за часів Київської Русі та про книгодрукаря Івана Федорова представили на заході учні 3 класу Богдана Вишинська, Назар Ремесник, Софія Якобчук. 

  До уваги глядачів запропонували переглянути презентацію «Історія виникнення книги».
  Відеоролик «Як твориться книга» показав дітям сучасне друкування книги. А ведучі наголосили про важливість бережливого ставлення до книги. 
  Майстерно виконали вірші про мову та Україну учні 1, 2, 4 класів. А учні 3 класу представили розповіді про свої улюблені книги. Своєю піснею «Козак» зачарували всіх учні 3 і 4 кл.
  Завуч ліцею Лариса Яківна Сьомак наголосила про значимість свята писемності та мови, розповіла про українознавчий конкурс ім.Петра Яцика і побажала всім шанувати, любити, вивчати свою рідну мову. На заході діяла виставка « І там, де звучить рідна мова – живе український народ». Саме ми, заради прийдешніх поколінь, повинні зберігати,шанувати мову, як це робили наші славні предки. Любімо свою рідну мову, бо з нею наше майбутнє, майбутнє України.
  Захід проведено спільно з педагогом-організатором В.Вараницькою, вчителем 3 кл. Л.Хом’як.

Бібліотекар ПШБ-філії с. Пляшева М.Хміль 

 
Переглядів: 416 | Додав: gonchar2101 | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz