Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 24.04.26, 13:42


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2014 » Жовтень » 14 » Посвята у козачата
14:41
Посвята у козачата

   У день світлого та радісного свята Покрови Пресвятої Богородиці, заступниці і покровительки української землі і українського народу ми уже вкотре урочисто відзначаємо свято – День козацтва – на Козацьких Могилах у Пляшевій.

    Саме сьогоднішній день,  день великого релігійного свята нашого народу, став  днем урочистої посвяти в козачата 5-класників Пляшевської ЗОШ І-ІІІ ст, тут, на святій землі, яка рясно скроплена кров’ю найкращих синів та дочок українського народу. 30  тисяч душ українського цвіту поклали своє життя тут, під Берестечком, влітку  1651 р. в боротьбі за святу волю рідної України. 

   Знаково,  що дійство посвяти об’єднало наших школярів, 5-класників загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. м. Берестечка  Волинської обл. та студентів Кременецького  лісотехнічного коледжу Тернопільської обл.

    Ми віримо, що  юні хлопці та дівчата, як гідні нащадки українських  козаків, освятившись їх духом, стануть вірними доньками і синами свого народу. До цього їх,  і усіх нас зобов’язує його багатостраждальна історія, трагедія і біль Берестечка.  Тож завжди пам’ятаймо нашу героїчну і трагічну історію, всі її болісні падіння і стрімкі злети. Бо народ, який не має або загубив знання свого минулого з його духовними скарбами, вмирає і зникає з лиця землі.

   Валентина Вараницька,  педагог-організатор Пляшевської ЗОШ І-ІІІ ст.

Переглядів: 692 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz